تحلیل اقتصادی اخبار 26 بهمن 1394
تاثیر کاهش نرخ سود بانکی در بازار سرمایه
هر چند که مدیریت نرخ تورم از سیاست های بانک مرکزی بوده و در دوره ی پسابرجام در اولویت اصلی این نهاد قرار گرفته است ولی نمی توان برای مهار نرخ تورم رشد اقتصادی را به چالش کشید.
به همین منظور بانک مرکزی سیاست کنترل تورم را با توجه به نرخ رشد اقتصادی و با سیاست های دوسویه پیش خواهد برد.
از طرفی ابراز خوشبینی شده که نرخ تورم در سال95 به 10 تا 9% رسیده و تک نرخی شود و نرخ سود هم به طرز منطقی کاهش یابد زیرا در شرایط که نرخ تورم بین 9 تا 10% است نرخ سود بانکی نمی تواند بیشتر از 12-13% باشد بنابراین در اجرای سیاست سود بانکی کاهش یافت و بانک ها برای کاهش ود بانکی به توافق رسیدند.
بر این اساس سود سپرده سالانه به 18 درصد و سود روز شمار به کمتر از 10 درصد کاهش می یابد.
نرخ های جدید سود بانکی از اول اسفند ماه سال جاری اجرایی خواهد شد.
با توجه به موازی بودن تمایل افراد به سرمایه گذاری در سه زمینه ی بورس ˛سکه˛ طلا و بهره بانکی با کاهش جذابیت هر کدام از این موارد تمایل به سرمایه گذاری در زمینه های دیگر افزایش میابد.
رئیس سازمان بورس در نشست خود با وزیر اقتصاد اعلام کرد که در حیطه ی تامین مالی به خصوص در بخش فرابورس تغییراتی رخ خواهد داد و هم چنین طی یک ماه باقی مانده از سال سهم های زیادی را عرضه خواهند کرد.
حال با توجه به این که جذابیت سرمایه گذاری در بانک ها به علت نبود ریسک وسود تضمین شده است اگر سود پرداختی توسط بانک ها کاهش یابد تمایل به سرمایه گذاری در بورس افزایش خواهد یافت و طبق فرمول گوردون بازده مورد انتظار(K)کاهش یافته و ارزش ذاتی افزایش خاوهد یافت.
چشم انداز نفت و پتروشیمی در پساتحریم
بعد از ارسال اولین محموله ی نفتی به اروپا در دوره ی پسا تحریم و افزایش نرخ 34 درصد نفت ایران به ژاپن وزیر نفت نیاز 60 میلیارد دلاری این سازمان را برای ارتقای زیر ساخت ها و جهش سازمان صحبت کرد و گفت در این راه بخش خصوصی و عمومی باید با هم همراه شوند.
همسو کردن صنایع میان دست سرمایه گذاری خارجی مشارکت بانک ها برای این تامین سرمایه مطرح شد ولی در میان پتانسیل 8 تریلیون تومانی بورس برای تامین سرمایه مورد نیاز جلب توجه می کند.
همچنین در رابطه با سرمایه گذاری خارجی علاوه بر قراداد میان ایران و غنا طبق پیش بینی موسسه تحقیقاتی bmi با افزایش نرخ بازده و ریسک برای سرمایه گذاران خارجی می توان امید به ریزش سرمایه های خارجی برای صنعت پتروشیمی و نفت را داشت.
گروه 1
- ۹۴/۱۱/۲۶