تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

تحلیل اقتصادی اخبار 1 اسفند

يكشنبه, ۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۰۶ ق.ظ | | ۰ نظر

  • چرم مشهد در مسیر توسعه بازار های صادراتی

مدیر عامل شرکت چرم مشهد  از برنامه ریزی این شرکت برای حضور در بازارهای جدید صادراتی  خبر داد.

مهندس نصیریان با بیان اینکه با اجرای برجام قدرت چانه زنی ما در بازارهای جهانی افزایش می یابد افزود:

چالش جدی دوران تحریم برای ما در واردات مواد مورد نیاز از جمله مواد شیمیایی لازم برای دباغی بود  که قیمت تمام شده محصولات ر افزایش می داد.

وی تاکید کرد:با رفع این موانع می توانیم مواد مورد نیاز را به صورت مستقیم وارد کنیم که همین امر بهای تمام شده ما راکاهش می دهد تا قیمت های ما نیز رقابتی شود.

مدیر عامل چرم مشهد با اشاره به شناسایی بازارهای جدید صادراتی گفت:

رقبای مطرحی در عرصه جهانی وجود دارند با این حال ما بازار روسیه را به عنوان یک بازار پر پتانسیل  هدف قرار داده ایم و با توجه به مشکل سیاسی بین ترکیه و روسیه می توانیم از این فرصت برای حضور در بازار روسیه استفاده کنیم.

در مسیر این توسعه در پی کاهش هزینه و کاهش قیمت تمام شده محصول درآمد چرم مشهد افزایش یافته و در پی آن با افزایش سود مواجه خواهند بود بنابراین شاهد افزایش ذاتی سهام این شرکت خواهیم بود.

  • رونق یافتن معاملات در گروه بانک

شروع معاملات روز جاری با پیشتازی نمادهای بانکی و تشکیل صف های پر حجم خریداران همراه شد و با وجود انکه عرضه های پرحجمی از سوی حقوقی ها در این گروه صورت گرفت اما قدرت خریداران به خوبی توانست این میزان سهام را جذب کند تا جاییکه سهام وبملت  به عنوان لیدر بانکی ها پس از معامله بیش از 491 میلیون سهمی و رسیدن به تعادلدوباره شاهد به صف نشستن خریداران در قیمت مجازی حاکثری بود.

سایر نمادهای بانکی نیز شرایطی مثبت و روبه بالا را در اختیار داشتند که می توان این حرکت مثبت دسته جمعی را ناشی از اخبار جدیدی دانست که در اخرین روزهای هفته قبل منتشر شد که از جمله آن ها می توان به کلید خوردن برنامه افزایش سرمایه این گروه فروش دارایی های غیر مولد  و احتمال وصول بخش قابل توجهی از مطالبات انها از دولت اشاره کرد.می توان این گونه بین کرد که موج اخبار مثبت روی بازده مورد انتظار(K) تاثیر گذاشته و به دلیل کاهش Kارزش ذاتی سهم با افزایش رو به رو بوده است.

  • خصوصی سازی صنایع در ایران

  • هر چند ایران در طول دهه های اخیر بین دو نظام سرمایه داری و سوسیالیستی بوده و نظام اقتصادی مختلط محسوب می شود اما جایگاهش همواره در این دو محور دو سویه متغیر بوده و به سوی نظام سرمایه داری پیش رفته هر چند هیچ کشوری دارای نظام سرمایه داری یا سوسیالیستی محض نیست آمریکا را در سطح کشورهای سرمایه داری قرار می دهیم که در آن بیشتر صنایع توسط بخش خصوصی اداره می شود.

از مزایای اداره ی صنایع توسط بخش خصوصی این است که برای به حداکثر  رسیدن dps تلاش کرده و این هدف که افزایش رفاه, کم شدن بیکاری و افزایش gdp و رونق اقتصادی را در پیش دارد اما خصوصی سازی در ایران به دلیل عدم وجود یک نظام سیستماتی در این حوزه وچشم انداز  طولانی مدت و حتی تعریف جامع از این مبحث به افزایش بیکاری, کاهش کارامدی تولید و... منجر شده است که دیدگاهی منفی به این مقوله در جامعه ایجاد کرده است و این از رفتار مدیران غیر حرفه ای و نا آشنا به این مقوله و تکنیک های اقتصاد سرچشمه می گیرد.

طبق اصل 44 قانون اساسی ایران در طول مسیر رشد خود بعد از قرار گرفتن در شرایط مناسب یک صنعت(غیر از صنایع نوپا کلیدی وهمچنین غیر از شرایط بحرانی ماند جنگ و تحریم و هم چنین شرایط جزئی تری که از بازگو کردن آن ها خودداری می کنیم) باید آنها را به بخش خصوصی واگذار کرده تا با مدیریت بهینه وضعیت اقتصادی را بهبود بخشند.

این روزها با توجه به عدم مدیریت کارآمد و کارکرد بهینه در صنعت برق که از صنایع استراتژیک محسوب می شود نه تنها از توسعه ی کافی برخوردار نبوده و هزینه ی تولید بالایی داشته به سرمایه گذاری مجدد هم نیاز دارد.

در مورد مبحث خصوصی سازی پیرامون این صنعت لازم به ذکر است که هر زمانیکه تکنولوژی جدید تر در این صنعت بتوانند با قیمت پایین تر خدمات ارائه دهند و موجب رفاه بیشتر شوند و مردم احساس کنند که در وضعیت رقابتی می توانند نفع بیشتری ببرند می توان به خصوصی سازی در این صنایع امید داشت.

به عنوان مثال وضعیت صنعت برق در نگاه کلان برای رسیدن به وضعیت مطلوب برای واگذاری ها فاصله ی زیادی دارد که این مقوله با افزایش رفتار تکنیکی در این حوزه قابل حل است.

با اعتماد به مفهوم خصوصی سازی و توسعه ی فرهنگ آن که تابعی از سواد علمی در هر صنعت و همچنین غلم اقتصاد با مسئولیت های اجتماعی  و انسانی آن است می توان رونق اقتصادی  و جریان رشد روز افزون  سرمایه ی ملی را امید داشت.

  • ساخت نیروگاه ترکیبی از توسط انگلیسی ها

مدیران شرکت انگلیسی solar europe global با حضور در تهران و برگزاری جلسه ای به همراه برخی مدیران  وزارت نیرو وسازمان انرژی های نو, خواهان احداث نیروگاه ترکیبی از باد و خورشید در ایران شد.

با وجود طرح های آماده سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر ایران و ظرفیت های سرمایه گذاری در این بخش مدیران شرکت Solar Europe Globalاز طرحی رونمایی کردند که نیروگاه ترکیبی از انرژی باد و خورشید  برای تولید برق بود.

در انتها تصمیم بر آن شد تا این شرکت انگلیسی شرکتی درایران تاسیس و راه اندازی نخستین نیروگاه ترکیبی باد و خورشید را در ایران آغاز کند.

با این اتفاق تازه در کشور انرژی های ارزان تری در اختیار شرکت ها و کارخانه ها قرار می گیرد که این امر موجب کاهش هزینه های سربار آن ها خواهد شد.در پی کاهش هزینه سود خالص و به تبع dps  آن ها افزایش خواهد یافت و در این صورت شاهد افزایش ارزش ذاتی شرکت ها خواهیم بود.

گروه یک


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی