تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار اقتصادی 6 اسفند 1394 منوط به صنعت فلزات

پنجشنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۵۰ ب.ظ | | ۰ نظر

پیش بینی صنعت فلزات (فولاد) در سال آتی در دیدگاه جهانی و داخلی


در دوره ی پسا تحریم  امید به افزایش رونق اقتصادی در صنایع مختلف میرود. صنعت فلزات به طور تنگاتنگی با وضعیت جهانی گره خورده بنابراین وضعیت را می توان از دو منظر داخلی و خارجی مورد برسی قرار داد. برای پیش بینی قیمت آتی هر کالایی باید عرضه و تقاضای آینده ی آن کالا را مورد بررسی قرار داد. در صنعت فلزات برای پیش بینی عرضه باید به طرحهای توسعه ی در حال اجرا و قیمت تمام شده ی تولید کنندگان بزرگ جهانی آن توجه کرد. زیرا از یک سو بهره برداری از طرح های توسعه موجب افزایش تولید و کاهش قیمت ها خواهد شد و از سوی دیگر کاهش قیمت فروش محصولات به سطح پایین تر از بهای تمام شده ی کالا موجب ورشکستگی و خارج شدن تولید کننده از عرصه ی تولید و در نهایت کاهش تولید و پدید آمدن مازاد تقاضا می شود.

در طرف تقاضا هم باید مصرف کنندگان بزرگ آن کالا را در جهان شناسایی و وضعیت آتی آن ها را پیش بینی کنیم.

برای مثال چین در این راستا حدود ۵۰٪ تولید و مصرف جهانی را به خود اختصاص داده است. اما پیش بینی من در باب این قدرت اقتصادی، کندی روند رشدش را نشان می دهد. رکودی که در بخش مسکن این کشور اتفاق افتاده تاثیری بر روی تمام صنایع مهم از جمله فولاد، مس، آلومینیوم و... سرایت پیدا می کند. بنابراین تقاضا از سوی این کشوردرسال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ با کاهش رو به رو خواهد بود.

اکنون ب وضعیت داخلی و خارجی فولاد می پردازیم

متوسط حاشیه سود فولاد در سالهای اخیر بین ۱۰ تا ۱۲درصد متغیر بوده اما این رقم در سال ۲۰۱۵ به ۴درصد کاهش یافت و موجب زیان دهی واحد های با مقیاس کوچک شد.
کاهش بیشتر قیمت فولاد درسال میلادی جاری موجب زیان دهی بیشتر تعداد زیادی از فولاد سازان خواهد شد.این امر موجب کاهش عرضه ی فولاد خواهد شد.از طرفی دولت مرکزی چین از کاهش ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تنی تولید قولاد خبر داده است و کم شدن تقاضا از سوی این کشور هم می تواند عامل بازدارنده ی جدی بر سر راه افزایش قیمت فولاد باشد، در دیدگاه کلان در محتمل ترین حالت در دوسال آینده ثبات قیمت فولاد پیشبینی می شود.

اما در ایران وضعیت انچنان هم بدبینانه نیست.

قرارداد های زیادی بین فولاد سازی های ایران و‌ کشور های اروپایی بسته شده که افزایش تولید و فروش را در پیش دارد، همچنین در امر صادرات هم مشکلی نداریم. از طرفی هم با توجه به آن که رشد قابل توجهی در بخش خودرو و طرح های توسعه ی نفت وگاز خواهیم داشت در بخش فولاد صنعتی دوره ی  رونق را خواهیم داشت.

اما در فولاد ساختمانی از جمله ذوب آهن در سال ۹۵ هم نمیتوان انتظار رونق چندانی را داشت. زیرا دولت طرح‌ های توسعه ی جدیدی ندارد و فعلا به دنبال اتمام طرح های قبلی است ک نیاز چندانی به آهن آلات ندارند. از طرفی هم افزایش ساخت  و ساز مسکن هم دور از ذهن است.

جمع بندی: بطور کلی برای این صنعت ثبات قیمت ها پیش بینی می شود اما بدلیل انتظار افزایش نرخ دلار، افزایش قیمت محصولات فولادی را می توان انتظار داشت که با هزینه ی سربار و دستمزد جبران خواهد شد. در نتیجه انتظار افزایش حاشیه سود و سودآوری را برای فولاد نخواهیم داشت.



احتمال فروش سهام ذوب‌آهن به ژاپنی‌ها

به گزارش نبسا، پس از ارائه بسته پیشنهادی ایران برای فروش 42 شرکت مهم ایرانی به ژاپنی‌ها که شامل فروش سهام و انتقال دانش فنی می‌شود، فهرست نامزد‌های احتمالی برای فروش به ژاپنی‌ها در حال افزایش است به‌طوری که در تازه‌ترین رویداد خبررسید که سهام ذوب‌آهن اصفهان نیز به سرمایه‌گذاران ژاپنی عرضه خواهد شد.این در حالی است که نام شرکت‌های مهم دیگری نیز مانند هواپیمایی هما برای فروش به ژاپنی‌ها ارائه شده که در فهرست اصلی درج نشده است.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد که تا پایان هفته قبل به همراه علی اشرف پوری حسینی معاونش که رئیس هیأت عامل سازمان خصوصی‌سازی‌ هم هست در ژاپن به‌سر می‌برد، با سرشناس‌ترین فعالان اقتصادی و سیاسی ژاپن دیدار کرد. مهم‌ترین موضوع این دیدارها ارائه بسته پیشنهادی ایرانی به ژاپنی‌ها بود که از سوی رئیس سازمان خصوصی‌سازی‌ به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران ژاپنی ارائه شد.
در این فهرست نام شرکت‌های مهمی مانند آلومینای جاجرم، مهاب قدس، ماشین‌سازی‌ تبریز، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت کرمانشاه، پتروشیمی دماوند، پتروشیمی هگمتانه، پتروشیمی دهدشت، صبا ونساجی قائمشهر به چشم می‌خورد.در عین حال همزمان با این رویداد خبر می‌رسد که قرار است شرکت هواپیمایی هما که نامش در فهرست وجود ندارد و همچنین ذوب‌آهن اصفهان نیز به سرمایه‌گذارانی از ژاپن فروخته شود.


"گروه 1"

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی