اخبار بازار سیمان 6 اسفند
بزرگترین صادرکنندگان سیمان ایران کدامند؟
طبق آمارهای انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران شرکتهای سامان غرب، ساروج بوشهر و ایلام بزرگترین صادرکنندگان سیمان و کلینکر کشور در 8 ماهه سال جاری بودند.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، انجمن سیمان در مجموع آمار صادرات ۶۸ کارخانه سیمان را در سراسر کشور منتشر کرده که رتبه های اول تا سوم را در بین این کارخانه ها از نظر میزان صادرات سیمان و کلینکر در هشت ماهه ۱۳۹۲ به ترتیب سامان غرب با یک میلیون ۲۰۷ هزار و ۴۸۳ تن، ساروج بوشهر با ۹۶۱ هزار و ۱۱۴ تن و ایلام با ۷۲۱ هزار و ۸۴۸ تن به خود اختصاص دادند.
همچنین شرکتهای سیمان خوزستان، سیمان مازندران، سیمان ارومیه، سیمان هگمتان، سیمان غرب و سیمان شاهرود نیز رده های چهار تا دهم بزرگترین صادرکنندگان سیمان و کلینکر کشور را در ۸ ماهه امسال بدست آوردند.
کمترین میزان صادرات سیمان و کلینکر نیز در بین ۶۸ کارخانه سیمان کشور مربوط به چهار کارخانه باقران بیرجند، سفید شمال، شمال و لوشان بوده که این چهار کارخانه در مدت زمان یادشده هیچ صادراتی نداشتند.
همچنین کارخانه های گیلان سبز، واحد هفتم (صفائیه)، لارستان، استهبان و نائین در ۸ ماهه سال قبل هیچ صادراتی نداشتند اما در هشت ماهه امسال توانستند بخشی از محصولات خود را صادر کردند. ضمن اینکه سیمان آباده نیز در هشت ماهه سال قبل تنها ۹۴ تن صادرات داشت که این رقم در ۸ ماهه امسال به بیش از ۱۲ هزار تن رسید. سایر کارخانه ها در مدت مشابه در سال قبل صادرات سیمان و کلینکر داشتند.
در ۸ ماهه مشابه ۱۳۹۱ به ترتیب سامان غرب، ایلام، مازندران، خوزستان، هگمتان، ارومیه، غرب، ساروج بوشهر و پیوند گلستان رده های اول تا دهم بزرگترین تولیدکنندگان سیمان کشور را به خود اختصاص داده بودند.
در بین ۱۰ صادرکننده بزرگ سیمان و کلینکر کشور تمامی کارخانه در ۸ ماهه امسال رشد صادرات را تجربه کردند.
به گزارش ماین نیوز، مجموع صادرات سیمان و کلینکر کشور در هشت ماهه سال جاری با رشد ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۱۲ میلیون و ۸۳۹ هزار تن رسید. از کل میزان صادرات در این مدت ۱۰ میلیون و ۱۱۸ هزار تن مربوط به سیمان و ۲ میلیون و ۷۲۴ هزار تن نیز مربوط به کلینکر بوده است
گروه 5
افزایش تقاضای سیمان نیازمند قانون و حمایت دولت
فروش داخلی و صادراتی سیمان در ۱۰ ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب کاهش 10 و 4/ 18 درصدی داشته است.
به گزارش سیمان خبر دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با بیان این مطلب گفت که از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کاهش تقاضا برای سیمان کاهش ساخت و ساز به دلیل سود بالای سپرده های بانکی، کاهش بودجه های عمرانی و از طرفی پیش بینی عدم افزایش بودجه های عمرانی به دلیل بدهی های دولت به بانکها ، صندوق تامین اجتماعی و بازنشستگی ، پیمانکاران و کاهش صادرات سیمان در طی سال جاری را میتوان نام برد.
** دلایل کاهش صادرات سیمان
وی همچنین دلایل کاهش چشمگیر صادرات سیمان را بدین شرح بیان کرد:
- کاهش درآمدهای ارزی اکثرکشورهای صادر کننده نفت به دلیل پایین آمدن قیمت نفت و به تبع آن کاهش بودجه های عمرانی در این کشور ها و در نتیجه کاهش صادرات سیمان به آن مناطق
- نا امنی در کشور عراق
- کاهش قیمت های صادراتی به دلیل رقابت منفی در داخل
- عدم گشایش LC صادراتی به دلیل تحریم های بین المللی
- مشکلات حمل و نقل و ناوگان جاده ای
** صادرات سیمان از بورس کالا و استفاده از روکش های بتنی نیازمند قانون
در همین ارتباط به گزارش سیمان خبر عبدالرضا شیخان اظهار کرد که توافقاتی برای صادرات سیمان از طریق بورس کالا صورت گرفته است و از سازمان توسعه تجارت نیز درخواست کردهایم که صادرات سیمان فقط با گواهی معامله در بورس کالا پذیرفته شود و همچنین به منظور لزوم استفاده از روکش های بتنی در بخشی از جاده ها و فرودگاه های کشور نیازمند تصویب قوانین مرتبط و حمایت دولتی هستیم.
- ۹۴/۱۲/۰۶