تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

سهم صنایع بزرگ در اقتصاد

يكشنبه, ۹ اسفند ۱۳۹۴، ۰۵:۴۱ ب.ظ | | ۰ نظر

سهم صنایع بزرگ در اقتصاد


براساس هدف‌گذاری برنامه ششم توسعه سهم صنعت، معدن و تجارت از تولید ناخالص داخلی باید ۵ درصد افزایش پیدا کند. درحال‌حاضر مطابق آخرین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت سهم بخش‌های صنعت، معدن و تجارت از تولید ناخالص داخلی حدود ۳۳ درصد است.


به گزارش سیمان خبر نصرالله محمدحسین فلاح، عضو کنفدراسیون صنعت در گفت‌وگو با صمت درباره دلایل کاهش سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی در سال‌های گذشته گفت: در سال‌های اخیر سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی به دلیل سوء مدیریت‌های اقتصادی کاهش پیدا کرده است.


در سال ۹۱ با سیاست‌های انقباضی که در کشور اجرا شد سهم صنعت از این انقباض بسیار بیشتر از سایر بخش‌ها بود در نتیجه شاهد کاهش ۲۲ درصدی میزان تولید صنعتی کشور بودیم. این موضوع باعث شد با تعطیلی واحدهای صنعتی فعالان اقتصادی در بخش خدمت سرمایه‌گذاری کنند؛ از آنجایی که بخش خدمت نیز سربار ملی محسوب می‌شود منبسط شدن آن باعث افزایش قیمت‌های تولید شد. فلاح با اشاره به راهکارهای افزایش سهم صنایع در تولید ناخالص داخلی گفت: تمامی عواملی که منجر به آزادسازی اقتصاد می‌شود به طور طبیعی بر توسعه صنعتی و رونق تولید تاثیر خواهد گذاشت و موجب سهولت در کسب و کار و... می‌شود.


عضو کنفدراسیون صنعت با بیان اینکه رشد سرمایه‌گذاری سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی را افزایش خواهد داد، اظهار کرد: سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی بین سهم صنایع کوچک و متوسط و صنایع بزرگ تقسیم‌بندی می‌شود. در تمام کشورها سهم عمده صنعت از تولید ناخالص داخلی در اختیار صنایع کوچک و متوسط است اما در ایران سهم عمده در اختیار صنایع بزرگ است که یک نقص محسوب می‌شود چون صنایع بزرگ برای راه‌اندازی به سرمایه‌گذاری‌های بالا نیاز دارند. صنعت نفت و گاز برای ایجاد اشتغال نسبت به صنایع کوچک مقدار بسیار بیشتری به سرمایه‌گذاری نیاز دارد. وی با اشاره به صنایعی که بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی را دارند، گفت: عمده سهم تولید ناخالص داخلی را صنایعی همچون خودرو، لوازم خانگی، نفت و گاز، سیمان و معدنی و... تشکیل می‌دهند.



افزایش سهم صنعت با سرمایه‌گذاری

فلاح با بیان اینکه کاهش مجوزها و بروکراسی اداری بر سهولت کسب و کار تاثیر خواهد گذاشت اظهارکرد: هزینه شکست خوردن در سرمایه‌گذاری را باید کاهش داد درحال‌حاضر رفتار بازار با کسب و کارهای ورشکسته بسیار نامناسب است در حالی که شکست جزئی از فعالیت‌های صنعتی است و علاوه بر رفتار بازار در این زمینه خلأهای قانونی بسیاری نیز وجود دارد.


عضو کنفدراسیون صنعت یکی دیگر از عوامل بهبود کسب و کار را کاهش هزینه‌های تبادلات غیررسمی عنوان کرد و گفت: هزینه‌هایی که غیر از هزینه‌های رسمی برای مجوزهای رنگارنگ غیرضروری صرف می‌شود باید کاهش پیدا کند. به طور کلی هرچه هزینه‌های یک کسب و کار صنعتی کاهش پیدا کند جذابیت برای جذب سرمایه بیشتر خواهد شد. وی افزود: مسائل قانونی در نقل و انتقال نیروی انسانی، وجود خلأهای قانونی برای تعطیل کردن واحد صنعتی و مسائلی از این دست ازجمله عواملی است که می‌تواند رونق صنعتی و سرمایه‌گذاری را افزایش دهد.


گروه 5

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی