تحلیل اخبار اقتصادی _12 اسفند
بسمه تعالی
رشد 50% صادرات نفت خام
ایران در حال تلاش برای پس گرفتن سهم بازار خود پس از لغو تحریمها است. خبر افزایش 500 هزار بشکهای صادرات نفت ایران در حالی از سوی قمصری اعلام شد که طی چند روز اخیر دیگر مسوولان نفتی کشورمان آمارهای مشابه و تکمیلکنندهای در این خصوص منتشر کردهاند. وزیر نفت به تازگی از افزایش صادرات نفتخام و میعانات گازی کشور و رسیدن آن به یک میلیون و 750 هزار بشکه در روز خبر داده و مدیرعامل شرکت ملی نفت، رکنالدین جوادی از افزایش 400هزار بشکهای تولید گفته بود.
شاید بتوان گفت با حل شدن مشکل بیمه و کم شدن هزینه های حمل و نقل و واسطه گری میزان سود شرکت های وابسته افزایش یابد و سهام این شرکت ها بیش از پیش رشد کند.
پتروشیمی ابزار اقتصاد مقاومتی
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سخنانی با اشاره به ارزش افزوده صنعت پتروشیمی برای کشور تصریح کرد: پتروشیمی صنعتی است که نفت و گاز را از خام فروشی نجات میدهد.مرضیه شاهدایی افزود: صنعت پتروشیمی صنعتی است که میتواند نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال برای جوانان داشته باشد و به همین دلیل تلاش میکنیم این صنعت روزبهروز شکوفاتر شود.
وی افزود:در دوران تحریم با وجود همه مشکلات موجود سعی شد موانع از سر راه توسعه صنعت رفع شود، اما بحث فناوری حل نشده است.وی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ فناوری در صنایع تکمیلی و میانی صنعت پتروشیمی عقب است، افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران باید در صنایع پایین دست به منظور تامین خوراک برای صنایع میان دست حرکت کند تا صنایع پاییندست به دلیل سودآوری و اشتغال خوراکشان تامین شده باشد.وی با اشاره به اینکه صنایع تکمیلی نیازمند فناوری خاصی هستند که تنها در دست برندهای جهانی است، اظهار کرد: یک شرکت آمریکایی به منظور دریافت دانش فنی و انتقال فناوری به داخل کشور به صنایع پایین دست کمک خواهد کرد.
چشم انداز بازار نفت
دیروز ساعت 16، هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت 7/ 33 دلار معامله شد. با اینکه پیش از این خوشبینیها رشد قیمت نفت را رقم زده بود. اما تخمین موسسه نفت آمریکا (API) از افزایش 9/ 9 میلیون بشکهای نفت عامل فشار بر قیمت نفت شد. احتمال توافق صادرکنندگان بزرگ نفتی در کنار سیگنالهای کاهش تولیدات نفت آمریکا عامل خوشبینی به نفت است. اما طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA) بهره وری بالای تولیدکنندگان شیل و اقدامات عربستان برای حفظ سهم بازار باعث پیشی گرفتن شتاب رشد عرضه از تقاضا شده است؛ امری که حجم نفتهای ذخیره شده را از سال 2014 تا کنون به بیش از یک میلیارد بشکه رسانده است و انتظار افزایش آن تا سال 2017 میرود؛ بنابراین با وجود چشم انداز کاهش تولیدات، رفع مازاد عرضه چالش بعدی پیش روی بازار نفت است که تخمینها بر تداوم آن تا 2021 تاکید دارد.
گروه 3
- ۹۴/۱۲/۱۳