تحلیل اقتصادی اخبار "صنعت فلزات" 1394/12/16
تفاهمنامه همکاری انجمنهای تولیدکنندگان لولههای فولادی ایران و کرهجنوبی
گروه بنگاهها: در جریان دیدار هیات اقتصادی کرهجنوبی تفاهمنامهای میان انجمن تولیدکنندگان لولههای قطور فولادی و پوشش خطوط انتقال ایران و کره جنوبی منعقد شد. در این دیدار سونگ رئیس هیات مدیره انجمن فولاد و لوله کرهجنوبی با حضور در «انجمن تولیدکنندگان لولههای فولادی و پوشش خطوط انتقال» با ولیالله مهابادی رئیس هیات مدیره انجمن ملاقات و مذاکره کرد. طی این دیدار راههای گسترش همکاری میان دو طرف، از جمله معرفی اعضای انجمنها به یکدیگر، مبادله اطلاعات فنی و اقتصادی، بهرهگیری از امکانات آموزشی و تجربی و بازدید مدیران شرکتهای عضو از کارخانههای طرف مقابل بررسی شد. همچنین همکاری در برگزاری همایشها و نمایشگاههای دو کشور و امکان همکاری مشترک در اجرای پروژههای نفت، گاز و آبرسانی با بهرهگیری از ظرفیتهای ساخت داخل ایران مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت
و در همین رابطه یک یادداشت تفاهم همکاری میان هر دو انجمن به امضای طرفین رسید.
این تفاهم نامه در پساتحریم می تواند تاثیرات مثبتی در اقتصاد کشور داشته باشد و هر دو کشور از این همکاری بهره مند خواهند شد. هم چنین با تبادل اطلاعات فنی و اقتصادی می توان انتظار رشد و سود را در آینده داشت.
کاهش 500%افزایش سرمایه ذوب آهن
افزایش سرمایه ی ۶۳۰٪ذوب اهن به ۱۳۰٪ کاهش یافت.با اعمال نظر بازرس این شرکت افزایش سرمایه تا ۱۰۰۰میلیارد تومان مجاز دانسته شده است.
این مبلغ افزایش سرمایه در مجمع مورد برسی قرار خواهد گرفت و اگر مورد تایید قرار بگیرد مجمع بعدی را در سال اینده به منظور افزایش سرمایه برگذار خواهند کرد.
دلیل این کاهش مشکل داشتن برخی از اسناد زمین های این شرکت میباشد که به گفته ی مدیر عامل این شرکت این مشکلات در حال رفع است.
اقتصاد معدن تا سال 2021
ایران یکی از غنی ترین های جهان از حیث ذخایر معدنی است.(با داشتن 68 نوع ماده معدنی)
با وجود ذخایر عظیم معدنی ،بخش معدن سهم اندکی در تولید ناخالص داخلی دارد.برنامه ششم توسعه برای این بخش رشد8/8 درصدی در نظر گرفته است.
نرخ رشد اقتصادی برای چهارفصل سال جاری میلادی به ترتیب2/1 ،2/ 2، 2/ 2 و 1/2درصد پیشبینی شده، میزان تولید ناخالص معدنی برای فصل اول حدود 676 هزار میلیارد ریال، فصل دوم با کاهش به 638 هزار میلیارد ریال، فصل سوم با اندکی افزایش به همان سطوح فصل اول و در فصل چهارم به نزدیکی فصل دوم کاهش مییابد. در مقایسه با متوسط مقدار حقیقی تولید بخش معدن در سال 2015 و میانگین پیشبینی آن برای سال جاری، سال 2020 با رسیدن به تولید 640 هزار و 234 میلیارد ریال روند کاهشی را در این بخش نشان میدهد.
بر این اساس نیز در برنامه ششم توسعه برای دوره 1395 تا 1399 دو هدف کلی «شناسایی منابع ذخایر معدنی در مناطق اولویت دار و ارتقای سهم معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشور» در دستور کار قرار گرفته است؛ اهدافی که برای رسیدن به آنها چهار راهبرد در نظر گرفته شده عبارت است از: «توسعه سرمایه گذاری، زیرساخت و فناوری در حوزه اکتشافات و استخراج معدنی، ارتقای بهرهوری، برداشت صیانتی از معادن با رعایت الزامات زیستمحیطی در راستای افزایش رقابتپذیری، تکمیل زنجیره ارزش در معدن و صنایع معدنی و بهبود مستمر فضای انجام کسبوکار» .
15 هدف کلی وجود دارد که تحقق این اهداف برای تحقق اهداف کلی لازم است.
جزئیات هدفگذاریهای معدنی نشاندهنده آن است که برای بخش شناسایی منابع و ذخایر معدنی در مناطق اولویت دار ژئوفیزیک هوایی- تجمعی از یک میلیون کیلومتر خطی در سال 1395 باید به دو میلیون و 700 هزار کیلومتر خطی در سال 1399 برسد. از سوی دیگر براساس برنامهریزی صورت گرفته تهیه نقشههای زمین شناسی 1:25000 (انباشته) نیز از 1382 ورقه در سال آینده باید به 3160 ورقه در سال 1399 برسد. علاوهبر موارد مذکور در این برنامه بررسی مخاطرات و لرزه خیزی 1:25000 (انباشته) از 62 ورق پیشبینی شده برای سال 95 به 122 ورق در سال 1399 دست پیدا کند. اما در بخش ارتقای سهم معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کشور 12 شاخص کمی پیشبینی شده که براساس این اهداف سهم ارزش افزوده بخش معدن از تولید ناخالص داخلی مورد توجه قرار گرفته است؛ بهطوریکه سهم ارزش افزوده معدن از تولید ناخالص داخلی در سال 1399 باید به 7/ 1 درصد برسد. براساس آمار اعلام شده سهم تولید ناخالص داخلی در سال 1393 برابر با1/3 درصد بوده و این سهم سال آینده باید به همین میزان ثابت بماند. استخراج از معادن فعال در کشور از 400 میلیون تن در سال 93 به 500 میلیون تن در سال 1399 باید برسد. برای سال آینده نیز استخراج از معادن باید 420 میلیون تن باشد. ظرفیت تولید آلومینیوم، مس، سیمان، استخراج سنگآهن، روی، فولاد خام، کنسانتره زغال سنگ، سنگ تزئینی، کاشی و سرامیک و شیشه جام،11 محصول معدنی منتخب است که هدفگذاری تولید در هر کدام از این محصولات بین سالهای 1395 تا 1399 اعلام شده است.
براساس برنامهریزی صورتگرفته، تولید مس بهعنوان یکی از کالاهای استراتژیک باید تا سال 1399 به 466 هزار تن برسد. در هدفگذاری صورت گرفته تولید مس در سال آینده با میزان 259 هزار تن تغییری را نسبت به سال 93 تجربه نخواهد کرد. تولید آلومینیوم نیز در هدفگذاری صورت گرفته از 480 هزار تن پیشبینی شده برای سال آینده باید به 780 هزار تن در سال 1399 برسد، اما پیشبینی میشود تولیدکنندگان سیمان نیز در 5سال (99-95) افزایش حدود 10 هزار تنی را تجربه کنند. براساس برنامهریزی سال آینده تولید سیمان به 80 میلیون تن خواهد رسید. اما ظرفیت استخراج سنگآهن نیز که در سال آینده تولید 88 میلیون تنی برای آن پیشبینی شده است در سال 1399 به 125 میلیون تن خواهد رسید. روی یکی دیگر از محصولاتی است که برای آن افزایش تولید 150 هزار تنی پیشبینی شده است؛ بهطوریکه تولید این محصول از 450 هزار تن در سال آینده در سال 1399 به 600 هزار تن خواهد رسید. ظرفیت تولید فولاد خام نیز براساس هدفگذاری صورت گرفته از 28 میلیون تنی که برای سال آینده پیشبینی شده است در سال 1399 به 40 میلیون تن خواهد رسید.
عرضه ۲۱ هزار تن سبد میلگرد مخلوط تولیدی شرکت ذوب آهن اصفهان
روز یکشنبه 16 اسفند ماه، شرکت ذوب آهن اصفهان 21 هزار و 185 تن سبد میلگرد مخلوط تولیدی خود را به صورت سلف عرضه می کند.
به گزارش ماین نیوز، یک هزار تن مس مفتول، یک هزار و 500 تن مس کاتد، 18 تن کنسانتره فلزات گرانبها و 200 تن سولفور مولیبدن شرکت ملی صنایع مس ایران و 100 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.
بر اساس این گزارش، 3 هزار تن شمش هزار پوندی 99.8 شرکت ایرالکو و 2 هزار و 200 تن کک متالورژی شرکت کک سازی زرند نیز در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.
در پی افزایش درآمد حاصله از این عرضه شاهد رشد ارزش ذاتی این شرکت خواهیم بود .
اخبار برگرفته از کدال-پیش بینی درآمد هر سهم "فولاد آلیاژی ایران" سال مالی منتهی به 1395/12/30
صورت سود و زیان پیشبینی شده برای سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1395 شرکت فولاد آلیاژی ایران (سهامی عام)، طبق استاندارد حسابرسی"رسیدگی به اطلاعات مالی آتی" مورد رسیدگی این مؤسسه قرار گرفته است.
سود خالص پیشبینی شده سال 1395 شرکت مبلغ 7/210 میلیارد ریال میباشد که نسبت به سود خالص بودجهای سال 1394 به مبلغ 2/257 میلیارد ریال، مبلغ 5/46 میلیارد کاهش دارد، همچنین سود خالص شرکت طبق عملکرد واقعی 9 ماهه سال 1394 مبلغ 3/88 میلیارد ریال میباشد که 34٪ بودجه تعدیل شده سال 1394 را پوشش داده است علل عدم تحقق بودجه 9 ماهه سال 1394 که میتواند بر عملکرد بودجهای سال 1395 نیز مؤثر باشد به شرح عوامل ذیل است:
عدم تحقق سود حاصل از سرمایهگذاری در شرکت وابسته آهن و فولاد غدیر ایرانیان به مبلغ 5/202 میلیارد ریال در سال مالی 1394 توضیحاً درآمد بودجهای سال 1395 شرکت از این بابت مبلغ 5/162 میلیارد ریال و با فرض تقسیم 100٪ آن میباشد. سود فوقالذکر براساس گزارش حسابرسی نشده بودجه سال 1395 شرکت مذکور در صورت سود و زیان لحاظ شده است.
تحقق مبلغ 8/11 میلیارد ریال مالیات عملکرد که در بودجه تعدیل شده سال 1394 از این بابت مبلغ 9/0 میلیارد ریال برآورد گردیده بوده شرکت بابت مالیات عملکرد سال 1395 بدلیل فزونی درآمدهای معاف نسبت به سود خالص، ذخیرهای پیشبینی ننموده است. توضیحاً سود عملیاتی شرکت مبلغ 2/430 میلیارد و هزینههای مالی شرکت مبلغ 460 میلیارد ریال برای سال 1395 پیشبینی شده که در صورت عدم تحقق درآمد حاصل از سرمایهگذاریها به شرح بند بالا صورت سود و زیان بودجهای شرکت، منجر به ابراز زیان خواهد بود.
برنامه شرکت جهت فروش و یا تخصیص مخارجی از بابت تکمیل طرح فولاد یزد یک با پیشرفت حدود 19٪ به شرح یادداشت پیشبینی اجرای طرح سرمایهای، برنامهای ارائه نشده است. بدیهی است در صورت تکمیل طرح مزبور و آثار مالی ناشی از تامین مالی پروژه و تاثیر تخصیص هزینههای مالی آن به سود و زیان و یا پروژه و نیز فروش و واگذاری آن در سود و زیان بودجهای مؤثر خواهد بود. لذا بدلیل عدم ارائه اطلاعات لازم، امکان تعیین آثار مالی آن بر صورت سود و زیان بودجهای، در شرایط فعلی، مقدور نمیباشد.
سود و زیان پیشبینی شده شرکت با فرض وصول مطالبات راکد و عدم نیاز به احتساب ذخیره کاهش ارزش جهت موجودیها با بهای تمام شده بیشتر از بهای فروش (عمدتاً محصولات ساختمانی) تنظیم شده است.
سود و زیان پیشبینی شده شامل سود و زیان حاصل از تلفیق شرکتهای سرمایهپذیر نمیباشد.
اخبار برگرفته از کدال -پیش بینی درآمد هر سهم "صنعت روی زنگان" سال مالی منتهی به 1395/12/30
صورت سود و زیان پیشبینی شده تلفیقی گروه و شرکت صنعت روی زنگان (سهامی عام) برای سال مالی منتهی به 30 اسفندماه 1395، همراه با سایر اطلاعات مالی پیشبینی شده، طبق استاندارد حسابرسی"رسیدگی به اطلاعات مالی آتی"، مورد رسیدگی این مؤسسه قرار گرفته است.
ارقام مقایسه ای صورتهای سود و زیان پیش بینی شده مورد گزارش براساس ارقام 6 ماهه واقعی و 6 ماهه برآوردی سال 1394 منظور گردیده است. با توجه به عملکرد واقعی گروه و شرکت طی یازده ماهه ابتدای سال 1394، تعدیل ارقام مقایسه ای صورتهای سود و زیان پیش بینی شده از این بابت ضرورت دارد.
در تهیه و ارائه اطلاعات مالی پیش بینی شده دلایل کاهش هزینه سربار تولیدی، نرخ خرید ماده معدنی روی پودری و نرخ حق العمل کاری روی پودری و همچنین افزایش نرخ فروش کنستانتره روی نسبت به ارقام فعلی به نحو مناسب افشا نشده، ضمن آنکه ارقام مندرج در صورت منابع و مصارف نقدی به طور کامل منطبق با ارقام متناظر آن در اطلاعات مالی پیش بینی شده، نمی باشد.
صورت سود و زیان مورد گزارش شرکت اصلی با فرض دریافت 10 هزار تن خاک سهمیه بندی شده از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تهیه و تنظیم شده است. لذا، تغییر در مفروضات فوق موجب تحت الشعاع قرار گرفتن صورتهای سود و زیان مورد گزارش خواهد شد و لذا هرگونه تعدیل با اهمیت از این بابت می بایست به موقع به اطلاع سازمان بورس و اوراق بهادار برسد.
"گروه 1"
- ۹۴/۱۲/۱۶