اخبار اقتصادی ۱۵فروردین
بحران تصمیم گیری برای سرمایه گذاران
بازار فلزات اساسی سه مولفه مهم و تاثیرگذار میتواند چشمانداز قیمتی این بازار را تعیین کند. مولفههایی که عمدتا به تصمیمات کشورهای مهم بازیگر در اقتصاد جهانی وابستهاند. نرخرشد اقتصادی چین،سیاست های بانک مرکزی ایالات متحده ی امریکا و قیمت نفت.
در بحث اقتصاد چین کاهش نرخ رشد اقتصادی نگرانی سرمایهگذاران این حوزه را برانگیخته است به نحوی که نرخ رشد اقتصادی چین در سال 2015 با رسیدن به سطح 9/ 6 درصد به کمترین میزان خود در 25 سال اخیر رسیده است.
موضوع مهم آن است که سرمایهگذاران در حال رصد شاخصهای تولید کارخانجات، واردات، صادرات و اشتغال این کشور هستند. در سوی مقابل هم مقامات چینی این امیدواری را به سرمایهگذاران دادهاند که در سال 2016 اقداماتی برای تثبیت ارزش یوآن و بهبود نرخ رشد اقتصادی انجام دهند.
از یک سو آمارها حکایت از روند مثبت دادههای اقتصادی این کشور دارد و از سوی دیگر ضعف اقتصاد جهانی در تصمیمات این نهاد در راستای افزایش نرخ بهره موثر بوده است. بر این اساس سرمایهگذاران در یک ابهام تصمیمگیری در رابطه با افزایش یا کاهش ارزش دلار قرار گرفتهاند.
اما در بازار نفت، به نظر تصمیمات اخیر با توجه به نشست چهارجانبه نفتی دوحه میتواند حداقل تاثیر مثبت روانی در جهت عدم کاهش بیشتر قیمت نفت را به همراه داشته باشد اما نکته مهم آن است که وضعیت کنونی قیمت نفت حاصل افزایش نااطمینانی نسبت به تقاضا خصوصا از جانب چین و تهدید ناشی از مقاومت عرضهکنندگان غیر اوپک در برابر کاهش قیمت نفت، به ویژه تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا است.
در شرایط حاضر کمبود نقدینگی، کاهش شدید قیمتهای جهانی، افزایش هزینههای مالی و وجود مازاد تولید در دوران رکود گریبان این صنعت را در داخل گرفته است، از اینرو در کوتاه مدت راه برونرفت این صنعت از رکود با توجه به رفع تحریمها افزایش قیمتهای جهانی است که در کوتاهمدت نمیتوان انتظار چندانی داشت. درباره فولاد، بنا به گفته بزرگترین فولادساز ژاپن یعنی شرکت نیپون، کاهش تولید در چین به این معنا میباشد که قیمت فولاد به کف خود رسیده است اما برای یک بازیابی قیمتی قوی، راه زیادی پیش رو است. تولیدکنندگان فولاد در جهان به دلیل کاهش تقاضا و افزایش رقابت به دلیل سیل صادرات فولاد از چین که تولیدکننده 50 درصد فولاد در جهان است، با کاهش قیمت روبهرو شدهاند.
دستیابی به تولید ۷.۵ میلیون تن گندله در فولاد مبارکه
واحد گندله سازی فولاد مبارکه با تولید بیش ازهفت میلیون و 469 هزار تن گندله به رکورد بی سابقه ای دست یافت.
به گزارش ماین نیوز، این میزان تولید در سال گذشته نسبت به رکورد سال 93 حدود 223 هزارو 574 تن افزایش تولید را نشان می دهد.
مدیر ناحیه اهن سازی فولاد مبارکه گفت: دستیابی به این رکورد با همدلی و تعامل کارکنان واحد گندله سازی، دفاتر فنی تولید و تعمیرات و سایر واحدهای ناحیه آهن سازی و با انجام مؤثر تعمیرات برنامه ریزی،کاهش توقفات اضطراری و افزایش آماده بکاری تجهیزات محقق شد.
عبدی با اشاره به اهمیت زمان کاهش تعمیرات در کسب رکورد تولید، گفت: کارکنان تعمیرات و تولید همواره در جهت آماده بکاری تجهیزات تلاش می کنند.
فولاد مبارکه با سهم بیش از 50 درصدی در تولید فولاد کشور بزرگترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه است
شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود 12 میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی نیزبزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.
افزایش قیمت فولاد در راه است
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با اظهار بیاطلاعی از طرح جدید دولت در خصوص کارت زرد به واحدهای کمکار تولیدی، گفت: انتظار میرود این طرح یک سیاست تشویقی برای عرضه تولیدکنندگان باشد تا تولیدکنندگان بیش از این متضرر نشوند.
در حالی چند روز گذشته رئیس سازمان مدریت و برنامهریزی کشور از طرح جدید دولت درباره جلوگیری از دپوی تولید داخلی و کارت زرد دولت به دستگاههای کمکار خبر داد که به نظر میرسد تولیدکنندگان از جزئیات آن بیخبر هستند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: در دو سال اخیر قیمت فولاد به کف بازار رسیده بود اما سیاستگذاری جدید چین نشان میدهد دیگر فولادسازان این کشور نمیتوانند شکست قیمتها را تحمل کنند و درصدد افزایش قیمت محصولاتشان هستند و میخواهند قیمت محصولات فولادی از کف بازار خارج شود. به نظر میرسد با توجه به چنین تصمیمی در روزهای آینده قیمتها در بازار فولاد رو به افزایش رود.
از سویی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور وعده داده در سال 95 علاوه بر فعال کردن واحدهای تولیدی غیرفعال، به ایجاد بازارهای خارجی جهت عرضه تولیدات داخلی هم پرداخته خواهد شد تا مبادا تولیدات داخل دپو شود. حال باید دید این طرح جدید دولت که در راستای اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از دپو تدوین شده اما ابهاماتی در جزئیات آن است، چه تاثیری بر روند تولید واحدهای صنعتی و معدنی کشور خواهد گذاشت؟
کدال
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1394/12/20 با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ 82,000 میلیون ریال بهمبلغ 134,000 میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ 41,000 میلیون ریال، از محل سود انباشته مبلغ 11,000 میلیون ریال، ) ، مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام از تاریخ 1395/01/15 لغایت تاریخ 1395/03/12 و شماره حسابهای زیر جهت واریز وجوه تعیین شده ست.
با افزایش سرمایه و خرید سهام با حق تقدم سهامداران در کوتاه مدت شاهد کاهش قیمت سهام این شرکت در بازار بورس خواهیم بود.
گروه «۱»
- ۹۵/۰۱/۱۵