تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار اقتصادی-دنیای اقتصاد

دوشنبه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۵، ۱۰:۰۰ ب.ظ | | ۰ نظر

تولید روزانه گاز کشور به 735 میلیون مترمکعب افزایش یافت


میزان تولید گاز کشور پس از راه‌اندازی فازهای جدید میدان گازی پارس جنوبی افزایش یافت و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تشریح وضعیت صنعت گاز کشور در سال 1394 در این باره می‌گوید: پارسال 735 میلیون مترمکعب گاز از منابع گازی کشور تولید شد. منوچهر طاهری همچنین از ثبت رکورد 496 میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در سال گذشته خبر داد.

سال جدید نیز با توجه به چشم‌اندازی که تعریف شده شاهد افزایش تولید گاز خواهیم بود و با ورود این تولیدات، با ضریب اطمینان بیشتری گاز مشترکان تامین خواهد شد. ر سال گذشته با اتصال خطوط لوله پیش‌بینی‌های مناسبی برای پایداری انتقال گاز به‌ویژه در منطقه غرب کشور صورت گرفت و این برنامه‌ها منجر به افزایش فشار شبکه و پایداری انتقال گاز ارسالی به سمت کرمانشاه شد.

 

خیز نفتی ایران در بازار جهانی


صادرات نفت و میعانات گازی ایران از 2 میلیون بشکه گذشت. این در حالی است که میزان صادرات نفت ایران تا پیش از اجرایی شدن برجام در بیشترین میزان خود به یک میلیون و 100 هزار بشکه در روز رسیده بود.

میزان تولید روزانه نفت نیز از 2 میلیون و 800 هزار به 3 میلیون و 200 هزار بشکه در پسابرجام رسیده است.

بعد از لغو تحریم‌ها ایران با قدرت و قاطعیت هر‌چه تمام‌تر به صحنه بین‌المللی بازارهای نفتی بازگشت و دولتمردان ایرانی به وعده افزایش 500 هزار بشکه‌ای تولید طلای سیاه بلافاصله بعد از لغو تحریم‌ها و افزایش بیشتر آن در ماه‌های بعدی وفا کردند.

باید گفت از منظر سیاستی و همچنین از منظر پتانسیل‌های تولید دولت ایران و وزارت نفت کشورمان هم خواهان تولید در سطوح بالاتر از 4 میلیون بشکه در روز است و هم توانایی رسیدن به این میزان را دارد. با این حال کارشناسان بین‌المللی معتقدند مشکلاتی در این مسیر قابل شناسایی است. جمع بندی نظرات کارشناسان مختلف حکایت از آن دارد که موارد زیر به‌عنوان چالش‌های ایران برای تحقق تولید 2/ 4 میلیون بشکه‌ای قابل شناسایی هستند:

1-مشکلات ساختاری برای تولید نفت ایران در یک دامنه زمانی بلند‌مدت

2-نبود زیرساخت‌های لازم برای ذخیره‌سازی در حجم بالای نفت

3-چالش‌های تامین مشتری برای نفت

4-چالش‌های رقابتی به‌خصوص در بین کشورهای عضو اوپک برای فروش نفت

5-چالش‌های صادراتی به خصوص در حوزه‌های حمل و نقل و بیمه نفتکش‌ها

6-محدودیت‌های صادراتی ایالات متحده که هنوز به‌طور کامل رفع نشده است

7-کاهش تقاضای ابرقدرت‌های اقتصادی به خصوص در آسیا که خریداران اصلی نفت ایران محسوب می‌شوند.

.

تولید نفت روسیه به بالاترین سطح طی 30 سال گذشته رسید


تولید نفت خام روسیه در ماه مارس گذشته با 3/ 0 درصد افزایش به روزانه 10 میلیون و 910 هزار بشکه در روز (بالاترین سطح تولید طی 30 سال گذشته) رسید و ابهاماتی را درخصوص تعهد مسکو به توقف سطح تولید نفت در آستانه نشست تولید‌کنندگان نفت در دوحه که قرار است 17 آوریل برگزار شود، ایجاد کرد.

تازه‌ترین آمارهای تولید نشان می‌دهد که این شرکت‌ها که توسط وزارت نفت روسیه به‌عنوان «تولید‌کنندگان کوچک» دسته‌بندی می‌شوند، پشت‌سر مجموع تولید بالاتر قرار دارند و تولید آنها با 5/ 1 درصد افزایش به چهار میلیون و 920 هزار تن (یک میلیون و 160 هزار بشکه در روز) در ماه مارس رسیده است.

وس‌نفت اعلام کرده که قصد دارد تولید خود را در سال جاری پس از کاهش یک درصدی در سال 2015 به‌طور ثابت نگه دارد. این آمار همچنین حاکی از آن است که صادرات نفت روسیه از راه خط لوله در ماه گذشته از روزانه چهار میلیون و 310 هزار بشکه در ماه فوریه به چهار میلیون و 450 هزار بشکه در روز رسیده است.


گروه 3

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی