تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار نفتی 17 فروردین 95

سه شنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۵، ۰۲:۵۴ ب.ظ | | ۰ نظر

افزایش واردات بنزین در فروردین ماه 


حجم واردات بنزین در فروردین ماه سال 95 از حدود 9 میلیون لیتر در سال 94 به 15 میلیون لیتر رسیده است که نشان از رشد 50 درصدی واردات این فرآورده پرمصرف می‌دهد. به گزارش خبرگزاری فارس، همزمان با افزایش مصرف بنزین در تعطیلات نوروزی و کاهش حجم بنزین ذخیره شده در مخازن واردات بنزین در فروردین ماه جاری با رشد 50 درصدی مواجه شد. این گزارش حاکی است مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در آخرین نشست خبری خود در اسفند سال 94 اعلام کرد در تمام فرآورده‌های نفتی به‌جز بنزین مازاد بر میزان مصرف، تولید داریم و این تولید مازاد را به بخش صادرات اختصاص داده‌ایم. سجادی تصریح کرد در سال 94 به‌طور متوسط روزانه 6/ 70 میلیون لیتر مصرف بنزین در کشور داشتیم که از این رقم به‌طور متوسط 9 میلیون لیتر در روز را وارد کرده‌ایم؛ در حالی که میزان متوسط واردات روزانه بنزین در سال 93 حدود 5/ 4 میلیون لیتر بوده است. به گزارش خبرگزاری فارس، همان‌طور که سجادی مدیرعامل شرکت ملی پخش فروآرده‌های نفتی نیز اعلام کرده بود، در سال گذشته به‌طور متوسط روزانه 9 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است. اما در فروردین‌ماه سال 95 حجم واردات این فرآورده پرمصرف به 15 میلیون لیتر رسیده است. گزارش فارس اضافه می‌کند پیش از این وزیر نفت و برخی از مسوولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده بودند با وارد شدن یک ردیف از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید بنزین در کشور حدود 12 میلیون لیتر اضافه می‌شود و دیگر نیازی به واردات نخواهد بود؛ اما با افزایش حجم واردات بنزین در سال 95 به نظر می‌رسد، اگر در حالت خوش‌بینانه بخش اول این پالایشگاه در مهرماه 95 نیز به مدار وارد شود هنوز نیاز کشور به واردات بنزین برطرف نخواهد شد.


بدهی نفتی شل به ایران پرداخت شد

در اسفندماه سال گذشته شرکت شل از آغاز پرداخت بدهی خود به ایران خبر داد و به تازگی یک مقام ارشد وزارت نفت ایران، از تسویه این بدهی خبر می‌دهد. وزارت نفت به نقل از مسوول کمیته مطالبات این وزارتخانه، گزارش داد: بدهی شرکت شل به ایران پرداخت شده است. سیدعلی اصغرهندی درباره دریافت بقیه مطالبات نفتی نیز افزود: دریافت بقیه مطالبات وزارت نفت در دست مذاکره و پیگیری است و امیدواریم بتوانیم به‌زودی آنها را وصول کنیم. در هفته‌های پایانی سال 1394، مسوول کمیته مطالبات وزارت نفت درباره آخرین وضعیت دریافت بدهی از شرکت‌های بین‌المللی نفتی به «ایرنا» گفته بود: شرکت‌های بزرگ نفتی، شروع به پرداخت بدهی کرده‌اند و طبق توافق این پرداخت انجام می‌شود. این مقام وزارت نفت با بیان اینکه این شرکت‌ها پس از رفع تحریم ها، پرداخت بدهی خود را آغاز کردند، افزوده بود: با توجه به رفع موانع بانکی احتمالا تا پایان سال 94، همه مطالبات از شرکت‌های نفتی دریافت می‌شود. وی درباره پرداخت بدهی شرکت شل نیز گفته بود: براساس دستورالعمل‌هایی که می‌دهیم، این پرداخت انجام می‌شود و مشکلی در پرداخت بدهی این شرکت وجود ندارد. به گزارش «ایرنا» شرکت نفتی شل انگلیس چندی پیش اعلام کرده بود: برای تسویه بدهی‌های خود، یک میلیارد و ٧٧٠ میلیون یورو (معادل یک میلیارد و ٩٤٠ میلیون دلار) به شرکت ملی نفت ایران پرداخته است. این بدهی به دلیل محموله‌های نفتی دریافتی شل از ایران است که به دلیل تحریم‌ها علیه کشورمان، امکان پرداخت آنها وجود نداشت. این مقام وزارت نفت به مبلغ دقیق پرداخت شده توسط شرکت شل اشاره نکرده است، اما برخی منابع، میزان دقیق بدهی شل به ایران را بیش از 2میلیارد یورو اعلام کرده‌اند.

بازگشت هند با سیگنال مهم نفتی

براساس آمارهای منتشر شده طی ماه مارس سال جاری میلادی، میزان واردات نفت هند از ایران به رقم 500 هزار بشکه در روز رسیده که بالاترین میزان از حداقل پنج سال گذشته تا کنون است. طبق گزارش‌های موجود، این رشد در پی بازگشت پالایشگاه خصوصی صنایع ریلاینس به گردونه بازار رخ داده، چرا که این پالایشگاه پس از چند سال مجددا خرید نفت خود را از سر گرفته است. به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از رویترز، آمارها حاکی از این است که طی ماه گذشته میلادی پالایشگاه‌های هند در مجموع رقمی بالغ بر 506 هزار و 100 بشکه در روز نفت از ایران واردات داشته‌اند که از جهش 135 درصدی نسبت به ماه فوریه خبر می‌دهند. در ماه مارس سال گذشته میلادی، این پالایشگاه‌ها واردات نفت از ایران را به‌طور موقت به دلیل معلق نگه داشتن وضعیت محموله‌ها تا مشخص شدن تکلیف گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و گروه 1+5 متوقف ساختند تا اینکه در شرایط کنونی با صورت گرفتن توافق جامع هسته‌ای بار دیگر خرید نفت خود از ایران را از سر گرفته‌اند. به عقیده تحلیلگران، رشد آمار واردات نفت هند از ایران، در حقیقت سیگنال‌های مثبتی از موفقیت تهران در به دست آوردن مجدد سهم خود از بازار پس از برداشته شدن تحریم‌های غرب را منتشر می‌کند و از پتانسیل‌های بالای نفت ایران برای رقابت با سایر تولیدکنندگان بزرگ نفت دنیا خبر می‌دهد.

گروه3

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی