تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار دنیای نفت و پتروشیمی 23فروردین

دوشنبه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۵، ۰۶:۵۵ ب.ظ | | ۰ نظر

رشد 25 درصدی صادرات نفت ایران به آسیا پس از برجام


صادرات نفت ایران پس از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در دی ماه 1394 رو به افزایش گذاشته و تقاضای مشتریان برای خرید نفت ایران بالا رفته، به گونه‌ای که واردات نفت کشورهای آسیایی از ایران در این مدت 25 درصد رشد داشته است. به گزارش «ایرنا» در ماه‌هایی که از اجرایی شدن برجام می‌گذرد، بسیاری از مشتریان سنتی اروپایی، خرید نفت را از ایران از سر گرفتند و خریداران آسیایی نیز واردات نفت را از ایران افزایش داده‌اند. در دوران تحریم، کشورهای آسیایی شامل چین، هند، کره‌جنوبی و ژاپن، عمده‌ترین خریداران نفت خام ایران بودند و تنها مشتری غیرآسیایی نفت ایران، ترکیه به شمار می‌رفت. هر چند پس از رفع تحریم‌ها، کشورهای اروپایی تمایل خود را برای واردات نفت ایران ابراز کرده و چند محموله نفت ایران نیز روانه پایانه‌های نفتی قاره سبز شد، اما آسیا همچنان بزرگترین خریدار نفت ایران محسوب می‌شود.

گزارش‌ها نشان می‌دهد میزان صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی، پس از رفع تحریم‌ها در ژانویه 2016(دی- بهمن 1394) افزایش یافته، به گونه‌ای که در ماه فوریه 2016(بهمن- اسفند1394) نسبت به ماه مشابه سال 2015 حدود 25 درصد رشد داشته است. اداره کل اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت نیز در گزارشی که به تازگی منتشر کرده، اعلام کرده است، اطلاعات اولیه در زمینه حمل و نقل نفتکش‌ها نشان می‌دهد در ماه فوریه سال جاری، ایران توانست صادرات نفت خام خود را به کشورهای هند و کره جنوبی به دو برابر سطح پیش از تحریم‌ها افزایش دهد و این امکان وجود دارد که روند رو به افزایش صادرات نفت خام ایران به بازار آسیا در ماه‌های آینده نیز ادامه یابد. همچنین براساس این اطلاعات، مجموع واردات نفت خام چهار مصرف‌کننده بزرگ آسیا (چین، هند، ژاپن و کره جنوبی) از ایران در ماه فوریه 2016 به یک میلیون و 280 هزار بشکه در روز رسید که حدود 300 هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر بوده است. چین در ماه فوریه 2016 به میزان روزانه 538 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرد که نسبت به زمان مشابه سال قبل از آن که 532 هزار بشکه بود رشد 2/ 1 درصدی دارد.

هند نیز در ماه فوریه سال جاری میلادی روزانه 215 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرد که نسبت به واردات 112هزار بشکه در ماه مشابه سال گذشته رشد 112 درصدی نشان می‌دهند. صادرات نفت ایران به کره جنوبی نیز در ماه مذکور با رشد 4/ 95 درصدی از 144 هزار بشکه در فوریه سال 2015 به روزانه 283 هزار بشکه در فوریه سال 2016 رسید. صادرات نفت ایران در ماه فوریه تنها به ژاپن کاهش داشت به‌طوری که با کاهش 2 درصدی از 244 هزار بشکه در روز در فوریه 2015 به 240 هزار بشکه در فوریه 2016 رسید.

مجموع صادرات نفت ایران به مشتریان آسیایی در ماه فوریه سال جاری میلادی 24/ 6درصد رشد داشته و از یک میلیون و 23 هزار بشکه در روز در فوریه 2015 به یک میلیون و 275 هزار بشکه در فوریه سال جاری میلادی بالغ شد. ایران می‌کوشد با لغو تحریم‌های بین‌المللی، به تدریج سهم از دست رفته خود را در بازارهای آسیا و اروپا احیا کند. با اجرایی شدن برجام، پالایشگاه‌های آسیایی و اروپایی، مذاکره‌هایی را با ایران آغاز کردند تا بتوانند خرید نفت را از ایران افزایش دهند که شماری از این مذاکره‌ها به نتیجه رسیده و منجر به امضای قرار داد نیز شده است.


درخواست کشور های آمریکای لاتین از تولیدکنندگان نفت


صادر‌کنندگان بزرگ نفت آمریکای لاتین از کشورهای اوپک و غیراوپک خواستند برای برقراری ثبات در بازار نفت اقدام فوری انجام دهند. به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، این کشورها در بیانیه معتدلی که به طور علنی از طرح مهار افزایش تولید نفت حمایت نمی‌کند یا پیشنهادهای تند برای بالابردن قیمت‌های کاهش‌یافته ارائه نمی‌دهد، از کشورهای اوپک و غیراوپک خواستند برای ثبات بازار‌های نفتی کاری انجام دهند. نمایندگان کلمبیا، اکوادور، مکزیک و ونزوئلا در کیتو در آستانه نشست دوحه گردهم آمدند. صادر‌کنندگان نفت امیدوارند نشست 17 آوریل در دوحه به کاهش اشباع شدید عرضه که قیمت‌های جهانی نفت را از اواسط 2014 حدود 60 درصد کاهش داده، کمک کند. این کشورها در بیانیه‌ای توافق کردند که از اوپک و تولید‌کنندگان غیراوپک بخواهند برای ثبات بازار جهانی نفت و بهبود قیمت‌ها که به نفع تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان باشد، اقدامات فوری انجام دهند. آنها همچنین توافق کردند که یک مکانیزم گفت‌وگوی منطقه‌ای در زمینه ذخایر نفت و گاز، تولید، تقاضا و انبارهای نفتی داشته باشند. این دیدار اولین نشانه قابل توجه است مبنی بر اینکه کلمبیا و مکزیک دو تولید‌کننده خارج از اوپک نیز ممکن است در تلاش‌ها برای تقویت قیمت‌ها حضور داشته باشد.

این در حالی است که مکزیک اعلام کرده تنها به‌عنوان ناظر و برای تبادل اطلاعات در این نشست حضور داشته و وزارت انرژی این کشور خاطرنشان کرد که تولید نفت مکزیک در حال حاضر بیش از یک میلیون بشکه در روز طی 12 ماه گذشته کاهش یافته است. مقامات مکزیکی گفته‌اند نمی‌توانند در طرح فریز نفتی یا کاهش تولید یا هر نوع استراتژی هماهنگ برای بالا بردن قیمت‌ها مشارکت کنند. تولید نفت مکزیک طی یک دهه گذشته به دلیل میادین پیر و سرمایه‌گذاری کم کاهش یافته است و این در حالی است که الوجیو دلپینو وزیر نفت ونزوئلا گفت 18 کشور تایید کرده‌اند که در نشست دوحه حضور خواهند یافت و از این بین دو یا سه کشور دیگر نیز حضور خود را به‌طور شفاهی اعلام کرده‌اند. الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه می‌گوید: امیدوار است تولید‌کنندگان در دوحه درخصوص توقف تولید به توافق برسند. روسیه، عربستان، ونزوئلا و قطر در ماه فوریه توافق کردند که تولید خود را در سطح ماه ژانویه مهار کنند اما در عین حال گفتند این توافق منوط به حضور دیگر تولید‌کنندگان است.


توافق دوحه داروی بی اثر!!!


دکتر مریم پاشنگ استاد دانشگاه، کارشناس ارشد امور انرژی

توافق روسیه، عربستان، ونزوئلا و قطر در 16 فوریه در دوحه در مورد عدم افزایش تولید نفت و حفظ سقف تولید ژانویه 2016 هرچند می‌تواند نقطه آغاز خوبی برای مدیریت بازار باشد اما در عمل نتوانست ثبات را به بازارهای نفت بازگرداند؛ چرا‌که به باور بسیاری از کارشناسان حساسیت بازار به اقداماتی که با هدف مدیریت جو روانی حاکم بر بازار صورت می‌گیرد کم شده و عوامل بنیادین بازارهای فیزیکی نفت خام شامل عرضه و تقاضا و توازن بین این دو نقش مهمتری را ایفا می‌کنند. به نظر می‌رسد در صورتی که سقف تولید مورد نظر برای این مهم همان سقف تعیین شده در سال 2011 یعنی 30 میلیون بشکه در روز باشد و سیستم سهمیه‌بندی در اوپک مجددا احیا شودو تولید‌کنندگان غیر‌اوپک نیز نسبت به مدیریت بازار تعهد بیشتری داشته باشند، واکنش بازار به سمت توازن بیشتر بین عرضه و تقاضا و ایجاد ثبات بیشتر در بازارها خواهد بود.


گروه 3

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی