تحلیل اخبار اقتصادی 24 فروردین 95 - صنعت فلزات
موانع فولادی برای ورود سرمایه گزاران
نزدیک به یک سال از زمزمههای ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور میگذرد؛ زمزمههایی که به مرور و با قطعی شدن اجرای توافق هستهای ایران و پنج قدرت جهانی به انعقاد تفاهمنامههایی در زمینه همکاری میان فولادسازان خارجی و ایرانی ختم شد. با این حال برخی کارشناسان عقیده دارند هنوز راه زیادی تا ورود رسمی سرمایهگذاران خارجی به صنعت فولاد باقی مانده است که به عوامل مختلف داخلی و خارجی ارتباط دارد.
«صنعت فولاد ایران سومین بخش جذاب برای سرمایهگذاران خارجی پس از نفت و پتروشیمی و خودروسازی است.» این را یک کارشناس صنعت فولاد به «دنیای اقتصاد» میگوید و تاکید میکند: نقاط مثبت ایران در صنعت فولاد بسیار چشمگیر است، از نظر تئوری در بخشهایی از ایران امکان تولید با پایینترین قیمت تمام شده وجود دارد حتی پایینتر از کشورهای سیآیاس (کشورهای مشترکالمنافع)، برزیل و چین. رضا زائرحیدری در ادامه میگوید: اما از نظر عملی تا کنون این پتانسیل به واقعیت تبدیل نشده است، بر اساس گزارشهایی که منتشر میشود فاصله زیادی بین صنایع فولاد ما با شاخصهای جهانی وجود دارد بنابراین فکر میکنم ما باید روی چند عامل بیشتر کار کنیم تا به مزیتهای واقعی دست پیدا کنیم. اول اینکه نسبت نیروی کار ما بالاتر از استانداردهای جهانی است و نیروی کار ما یک نیروی شناور نیست (نیروی کار شناور یعنی افرادی وارد ساختار نیروی انسانی شرکت شوند و افرادی از آن خارج)، در واقع نگاه ما به صنعت فولاد بیشتر بهعنوان یک عامل ایجاد اشتغال بوده است تا ایجاد ثروت که این نگاه باید اصلاح شود.
ثبات نسبی قیمت فولاد
وزگذشته قیمت انواع آهنآلات از سوی تولیدکنندگان با ثبات نسبت به روز قبل اعلام شد. در این روز به رغم جو نزولی بازار اما تولید کنندگان در برابر کاهش قیمت خودداری کرده و نرخ ها را بدون تغییر پیشنهاد دادند؛ گرچه به نظر میرسد به دلیل کمبود مصرف بازار همچنان با رکود همراه باشد.
روزهای طلایی صنعت فولاد باز میگردد؟
روزهای طلایی صنعت فولاد باز میگردد؟ این سوالی است که تک تک فعالان صنعت فولاد در سرتاسر دنیا به آن اندیشیده اند. صنعت فولاد امیدوار است دوباره به قله صعود کند و در سال 2016 نیز به دنبال آن خواهد بود.
به گزارش ماین نیوز، در شرایطی که تقاضای چین رو به افول نهاده و سقوط گاه به گاه قیمت فولاد عرصه فعالیت را برای فولادسازان تنگ کرده است؛ پژوهشهای 18 آنالیزگر فولادی (که فایننشیال تایمز منتشر کرده)، نشان می دهد که تولید جهانی فولاد خام در سال 2016 حدود 0.15 درصد رشد خواهد داشت. رشد مذکور در شرایطی به دست می آید که برای اولین بار از سال 2009 به اینطرف، سال 2015 تولید جهانی با کاهشی 2.8 درصدی (بنا به آمار انجمن جهانی فولاد) مواجه شد.
اگرچه پیش بینی ها حاکی از آن است که وضعیت نامناسب بازارها همچنان ادامه دار است و فشارها بر تولیدکنندگان نیز تداوم خواهد داشت، ولی انگو شاچل از کامرزبانک معتقد است که «شرایط چالش برانگیز اخیر برای تولیدکنندگان فولاد در سرتاسر دنیا امسال نیز ادامه خواهد داشت. حاشیه سود و سطح قیمت ها به هیچ وجه راضی کننده نخواهد بود و خیلی دشوار است که پیشرفت کوتاه مدتی را بتوان متصور بود.»
اشباع در عرضه و تقاضای متزلزل منجر به ارزان تر شدن قیمت فولاد در سال 2015 شده و به پایین ترین رقم خود طی دهه اخیر رسیده است. کاهش قیمتی که پیامدهای دیگری مانند افت کیفیت محصول را نیز منجر شد. چهار تولیدکننده بزرگ جهانی (آرسلورمیتال، یواس استیل، ساب سوئد و تاتااستیل هند) رتبه اعتباریشان از جهت استاندارد و کیفیت محصولات نزول پیدا کرده است.
از دیگر سو، فولاد چین شاهد کاهش 2.2 درصدی تولید فولاد خواهد بود که قطعا بر قیمتهای محصولات نیز تاثیر خواهد گذاشت. اگرچه پیش بینی می شود محموله های صادراتی چین ثبات در قیمت داشته باشند یا با کاهش ناچیزی روبرو شوند.
جان لیشتن اشتاین از شرکت مدیریتی-مشاورهای اکسنچر می گوید: «افزایش تقاضای معتدلی برای آمریکا و اروپا و سایر بازارها پیش بینی می شود و انتظار می رود بهای تمام شده محصول افزایش پیدا کند و تا حدی هم قیمت ها بالاتر برود. البته این افزایش قیمت ها با بالا رفتن اندک اندک بهای مواد اولیه نیز همراه خواهد بود.»
از سوی دیگر فولاد آمریکا رشد 3 درصدی تولید فولاد را در سال 2016 انتظار می کشد، آن هم در حالی که کاهش تولید 10.5 درصدی را در سال 2015 تجربه کرد. همین طور پیش بینی ها حاکی از رشد 0.9 درصدی تولید در اروپا است؛ در شرایطی که اروپا نیز با افت 1.8 درصدی تولید در سال 2015 مواجه شد.
سث روزنفلد از شرکت سرمایه گذاری جفریز در همین خصوص می گوید: «فولادسازان اروپایی می توانند با تمرکز بر تولید و عرضه محصولاتی با ارزش افزوده بالا (فولادهای کیفی)، جایگاه بهتری را نسبت به سال گذشته و در برابر محصولات وارداتی پیدا کنند؛ چرا که با این حربه می توانند فشارها و ریسک قیمتی خود را پایین آورند.»
وضع قوانین آنتی دامپینگ توسط آمریکا و کشورهای اروپایی که چین و روسیه را هدف خود قرار داده و درصدد است تا قدرت تولیدکنندگان داخلی را با کاهش واردات محصولات فولادی بازگرداند و کمکشان کند.
میشل شِلیکر از شرکت سرمایه گذاری کردیت سوئیس در رابطه با قوانین آنتی دامپینگ و تعرفه های وضع شده توسط امریکا و اروپا معتقد است: «چنین سیاست هایی در کوتاه مدت جوابگو هستند اما معضل اصلی – یعنی مازاد عرضه کشورهای دامپ کننده- را خطاب قرار نمی دهند و تنها جریان دامپ را به مناطق دیگر منحرف می کنند.»
او اضافه می کند: «به نظرم در سال 2016 شاهد شروع تعطیلی معادن و تامین کنندگان و تولیدکنندگان مرتبط با صنعت فولاد خواهیم بود. همین مساله باعث رویگردانی بانکها و سرمایه گذاران از این صنعت و در نتیجه کاهش سرمایه گذاریها و اعتبارات در این عرصه خواهیم بود تا جایی که احتمالا شاهد بحران ها و بزرگترین موج ورشکستگی از سال 2002 خواهیم.»
اخبار مربوط به کدال
شرکت: گروه کارخانه های تولیدی نورد آلمینیوم
اولین پیش بینی درآمد هر سهم 12 ماهه منتهی به 1395/12/29 (حسابرسی نشده) اصلاحیه
به اطلاع می رساند بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت گروه کارخانه های تولیدی نورد آلمینیوم طی نامه شماره مورخ 1395/01/24 پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 1395/12/29 با سرمایه 678,347 میلیون ریال مبلغ 42 ریال به طور خالص پس از کسر مالیات می باشد.
سود هرسهم گزارش قبل(سال ۹۵): ٣۵ ریال
سود هر سهم گزارش جدید: ۴٢ ریال
درصد تغییر: ۲۰% تعدیل مثبت
دلایل تغییرات:
با عنایت به موافقت بانک صادرات مرکزی طبق نامه شماره 19/3221/21 مورخ 21/01/1395 با کاهش درصد وجه التزام تسهیلات ارزی معوق از 20% به 12% به استحضار میرساند تسهیلات پرداختنی شرکت به مبلغ 31،204 میلیون ریال کاهش در سال کاهش یافته 1394 و به طبع آن هزینه های مالی سال 1395 مبلغ 5,560 میلیون ریال کاهش می یابد .
آگهی ثبت افزایش سرمایه شرکت صنایع مس شهید باهنر
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1393/12/10 افزایش سرمایۀ شرکت از مبلغ 450,000 میلیون ریال بهمبلغ 900,000 میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ 450000 میلیون ریال ، ) در تاریخ 1395/01/24 در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است.
" گروه 1"
- ۹۵/۰۱/۲۴