تحلیل اقتصادی اخبار 23 فروردین
صادرات 2 میلیون تن فولاد در سال 95
مدیرعامل فولادمبارکه خاطرنشان کرد: درحالی که با افت 60 درصدی قیمت بازارجهانی، قیمت تمام شده فولادسازهای دیگر کشورها نیزکاهش یافت، قیمت سنگ آهن و انرژی یک سوم شد و درنهایت قیمت تمام شده کاهش پیدا کرد و قیمت محصول هم پایین آمد، ولی این شرایط اصلا برای فولاد مبارکه مهیا نشد و این شرکت در شرایطی در سال 94 قیمت خود را 15 درصد کاهش داد که هزینههای این بنگاه اقتصادی از حقوق و دستمزد گرفته تا مواد اولیه، حملونقل و... همه افزایشی بوده است، اما توانست این بحران را پشت سر بگذارد که البته حفظ و تداوم توفیقات حتما در گرو همت و تلاش مضاعف در سال جدید است.
سبحانی با مرور دستاوردهای شرکت در سال 94 گفت: تولید فولاد خام گروه 6 میلیون و 977 هزار و 900 تن و تولید ورق نورد گرم گروه پنج میلیون و 474 هزار و575 تن بود که از این مقدار بر اساس برنامه سال 94 صادرات 5/ 1 میلیون تن محصول بوده که موفق شدیم یک میلیون و 793 هزار تن صادر کرده و رکورد سالانه صادرات از ابتدای راهاندازی تاکنون را به ثبت برسانیم. از دیگر دستاوردهای شرکت باید به آخرین رتبهبندی شرکتهای ایرانی در ارزش روز داراییها اشاره کنم که فولادمبارکه بهعنوان تنها شرکت تولیدی دارای رتبه هشتم است و قبل از فولاد مبارکه همه موسسات مالی و بانکها در رتبه بالاتر قرار دارند. وی اهداف کلان شرکت در سال 95 را تشریح کرد و افزود: تکمیل و راهاندازی طرحهای توسعهای که شروع شده باید انجام شود و هرچه زودتر در مدار تولید قرارگیرند. به گفته وی، در این بین چشمانداز آینده نشان میدهد که در فضای رقابتی جدید و بازشدن منابع خارجی روی سرمایهگذاران داخلی نوید این داده میشود که تحرکی در بازار اتفاق میافتد و تحرک یعنی رشد تقاضا که حتما فولاد مبارکه باید پاسخگو باشد. سبحانی در ادامه حفظ بازارهای صادراتی و تلاش برای توسعه بازار و برنامه برای صادرات 2 میلیون تن را از دیگر اهداف سال 95 خواند و افزود: افزایش بهرهوری در همه زمینههای مصرف انرژی، نیروی انسانی، مواد، تجهیزات و حفظ محیط زیست و حذف فعالیتهای بدون ارزش افزوده از دیگر اهدافی است که در فولادمبارکه با همراهی و همکاری همه همکاران انجام خواهد شد.
خالی شدن انبارها به رشد قیمت جهانی فولاد انجامید
در میان بهبود تقاضای فصلی در چین، در معاملات روز دوشنبه قیمت میلگرد شانگهای با رشدی 5 درصدی به بالاترین سطح 10 ماه اخیر خود رسید.
به گزارش ماین نیوز، رشد قیمت فولاد موجب افزایش قیمت سنگآهن در بازارهای آتی چین و سنگاپور شد، علامت خوشایندی برای قیمت سنگآهن که هفته گذشته سومین هفته متوالی سقوط خود را تجربه کرده بود.
هلن لائو، تحلیلگر شرکت مشاور آرگونات در هنگکنگ اعلام کرد: «موجودی فولاد معاملهگران چین در هشتم آوریل 10.4 میلیون تن گزارش شد که 5 درصد کمتر از هفته گذشته و 28 درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است. هرچه هوا گرمتر شود، تقاضای فولاد در شمال چین افزایش مییابد. با وجود این، عرضه فولاد همچنان کم باقی خواهد ماند چرا که سرعت از سرگیری تولید به دلیل کمبود نقدینگی پایین بوده است.»
هر تن میلگرد ساختمانی در بورس آتی شانگهای با 5.4 درصد افزایش 2307 یوآن معامله شد. نمایشگاه بینالمللی باغبانی و گل و گیاه پیشرو در تانگشان موجب تعلیق موقت تولید فولاد در هبی، بزرگترین استان تولیدکننده فولاد چین شده است که این موضوع روی کاهش عرضه تاثیرگذار بوده است.
قرار است از 29 آوریل تا 16 اکتبر شهر تانگشان میزان نمایشگاه بینالمللی باشد و تلاشهای زیادی برای کاهش آلودگی هوا در این منطقه و در حین برگزاری این رویداد صورت گرفته است.
لائو افزود: «ما انتظار داریم با حمایت شرایط بهبود یافته بازار، قیمت فولاد افزایش بیشتری پیدا کند.»
لئو تیه جون، نایب رئیس مرکز مواد خام وزارت صنعت و فناوری اطلاعات در کنفرانس صنعتی روز شنبه اعلام کرد: «چین برای کاهش ظرفیت تولید فولاد نیاز به تعطیلی کارخانههای با عملکرد ضعیف دارد.»
ظرفیت کنونی تولید فولاد چین 1.13 میلیارد تن است. قیمت سنگآهن در معاملات آتی نیز با رشد مواجه شد. هر تن سنگآهن برای تحویل در ماه سپتامبر در بورس کالای دالیان با رشدی 4.5 درصدی 392 یوآن معامله شد. در بورس سنگاپور نیز قیمت هر تن سنگآهن ماه ژوئن با 2.6 درصد افزایش به 50 دلار و 64 سنت رسید.
بر اساس گزارش TSI، هر تن سنگآهن برای تحویل فوری به بندر تیانجین چین با افتی 0.9 درصدی در روز جمعه 53 دلار و 30 سنت قیمت داشت.
خروج فلز سرخ از کانال 17 هزار تومانی
در حالی قیمت مس در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران با ریزش بیش از 600 تومانی مواجه شد که بسیاری از تحلیلگران سقوط بیشتری را برای این فلز در بازارهای جهانی پیشبینی کردهاند. آنچه این روزها به کاهش قیمت مس در بازارهای داخلی دامنزده بیشتر به روند رو به پایین این فلز اساسی در بورس لندن مربوط میشود. در واقع مشکل به وجود آمده در بازارهای جهانی این محصول از کمبود تقاضا ناشی شده، از طرفی هم اخبار ضعیف از اقتصاد چین باعث شده تا فروش مس وارداتی در بازار نقدی این کشور سختتر شود که همین امر موجب تضعیف قیمتها شده است.
برخی از فعالان بازار معتقدند نمیتوان با اطمینان گفت که بازار داخلی این محصولات، چه سمت و سویی برای ادامه مسیر انتخاب میکند یا اینکه بازارهای جهانی با توجه به پیشبینیهای اخیر بلومبرگ افت 800 دلاری را تجربه میکند یا اینکه با توجه به بهبود آب و هوا و شروع ساخت و سازها ثابت باقی میماند؟ هرچند به اعتقاد آنها چشمانداز منفی بازارهای جهانی و روند مبهم نرخ ارز، قدرت تاثیرگذاری بهای فلزات اساسی در بورس لندن را دو چندان میکند، اما آنها باز هم بهطور مطمئنی بازار را ارزیابی نمیکنند. از سوی دیگر با توجه به پیشبینی آگاهان اقتصادی به نظر میرسد افت قیمتهای جهانی فلزات صنعتی به خصوص برای مس ادامهدار و بلندمدت باشد و ریزش قیمتهای جهانی این فلز افت بیشتری را تجربه کند. بنابراین بهصورت کلی تحلیلگران روند قیمتی فلز سرخ را در سال جاری در سطح جهانی کاهشی پیشبینی میکنند، این در شرایطی است که قیمت این محصول در بازارهای داخلی برای خروج از رکود و سکوت بازار به رشد و تغییرات بیشتری نیاز دارد.
گروه 1
- ۹۵/۰۱/۲۴