تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار بازار سیمان 25 فروردین

چهارشنبه, ۲۵ فروردين ۱۳۹۵، ۰۴:۰۷ ب.ظ | | ۰ نظر

خروج محصولات سیمانی باید توسط تشکل های سیمانی رسیدگی شود ||


روز گذشته نخستین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با حضور رئیس کل گمرک ایران برگزار شد.

به گزارش سیمان خبر محمد اتابک، از اعضای نمایندگان اتاق تهران و رئیس هیات مدیره انجمن سیمان در این نشست گفت: در حال حاضر برخی از تجهیزات کارخانه‌های فولاد کشور به گمرکات مختلف کشور وارد می‌شود. از این رو نیاز است که یک ردیف مرزی برای مناطق آزاد اقتصادی از سوی گمرک پیش‌بینی شود تا واحدهای فولادی کشور در کمترین زمان و هزینه بتوانند به کالاهای مورد نیاز دست یابند.

وی همچنین با بیان اینکه سال گذشته به میزان 15 میلیون تن سیمان و کلینکر از کشور صادر شد، افزود: بخشی از این صادرات توسط واسطه‌ها صورت گرفت که به دلیل شرایط نامناسب انبار و حمل محموله‌ها، کالای مناسبی به دست خریداران خارجی نرسید و این باعث شد که نام سیمان تولیدی ایران در بازارها لطمه ببیند. از این‌رو به نظر می‌رسد که تشکل‌های سیمانی باید وارد عمل شوند و از سوی گمرک ایران به‌عنوان تنها مرجع رسیدگی به خروج محصولات سیمانی مورد توجه قرار گیرند

.

نماد شرکت‌های سیمانی زیر ۵۰ درصد ارزش ذاتی خود معامله می‌شوند||


به گزارش سیمان خبر عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در گفت‌وگو با رادیوسهام، در خصوص وضعیت صنعت سیمان در سال جدید، عنوان کرد که با توجه به برداشته شدن تخفیف‌های کارخانجات سیمان، این صنعت با رونق نسبی مواجه می‌شوند و اگر این اتفاق صورت نگیرد و رونق به این بخش تزریق نشود، ما به مرور شاهد تعطیلی کارخانجات سیمان در سراسر کشور خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود، با اشاره به این مسئله که دولت دخالتی در افزایش قیمت سیمان ندارد، عنوان کرد که کارخانجات سیمان که در کشور تاسیس شده‌اند، سرمایه ملی محسوب شده و دولت نمی تواند نسبت به دخل و خرج آنها بی‌تفاوت باشد، بنابراین من فکر نمی‌کنم که دولت با افزایش قیمت‌ها در این بخش مشکلی داشته باشد.

۱- گفته شده که تخفیف سیمانی‌ها قرار است که از اردیبهشت ماه قطع شود. این مسئله صحت دارد؟

بله قرار است تخفیف‌های آنها کاهش پیدا کند.

۲- این تخفیف در حال حاضر چند درصد است؟

این مسئله به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد؛ اینکه در کدام منطقه کشوری فعال باشند، تخفیف‌های آنها متفاوت است. اما تقریبا حدود
۲۲ درصد است که قرار شده که در ابتدا کاهش پیدا کرده و سپس به طور کامل قطع شود.

۳- نظر دولت و وزارت‌خانه در این خصوص چیست؟

دولت دخالتی در این موضوع ندارد. قیمت‌ها بر اساس قیمت مصوب سال
۹۳ تعیین شده و بر اساس آن نیز تخفیف داده می‌شود؛ به عبارتی قیمت‌های ما نه تنها در سال ۹۴ افزایش پیدا نکرده، بلکه نسبت به مصوبه سال ۹۳ کاهش هم داشته است.

۴- به نظر شما دولت با افزایش نرخ سیمان در سال جاری موافقت می‌کند؟

فکر نمی کنم که دولت در این موضوع دخالتی داشته باشد. کارخانجات سیمان که در کشور تاسیس شده‌اند، سرمایه ملی محسوب شده و دولت نمی تواند نسبت به دخل و خرج آنها بی‌تفاوت باشد، بنابراین من فکر نمی‌کنم که دولت با افزایش قیمت‌ها در این بخش مشکلی داشته باشد.

۵- یک بحث همین دخل و خرج کارخانه‌های سیمان است و بحث دیگر وجود داشتن بازار برای این محصول است؛ با توجه به رکود داخلی و همچنین رکود منطقه، آیا افزایش قیمتی را برای سیمان پیش‌بینی می‌کنید؟

یک اصل وجود دارد که سیمان از نظر قیمتی زیاد کشش پذیر نیست، یعنی اگر امروز قیمت سیمان
۵۰ هزار تومان برای هر تن باشد، به همان میزان مصرف خواهد شد که قیمت آن ۱۵۰ هزار تومان در تن باشد؛ یعنی قیمت تاثیری بر میزان مصرف ندارد. وقتی برای یک متر مربع ساخت و ساز حدود سه یا چهار کیسه سیمان نیاز است، بنابراین قیمت آن خیلی بر قیمت ساختمان تاثیر گذار نیست.

۶- خوب این افزایش قیمت بر مصرف کننده نهایی فشار وارد می کند.

نه اینطور نیست. سیمان تنها چهار درصد بر قیمت تمام شده یک ساختمان تاثیر دارد؛ اگر این چهار درصد کمی قیمتش افزایش پیدا کند تاثیر چندانی بر قیمت نهایی نمی‌گذارد؛ آپارتمانی که در بدترین نقطه شهر متری دو و نیم میلیون تومان به فروش می‌رسد، هزینه هر متر مربع سیمان این ساختمان چهار کیسه سیمان پنجاه کیلو گرمی است، که چهار تا پنج هزار تومان افزایش قیمت در آن، رقمی بالغ بر
۲۰ هزار تومان می شود و این ۲۰ هزار تومان نسبت به دو میلیون تومان رقمی به حساب نمی‌آید.

بحث ما این است که عرضه و تقاضا باید متعادل شود و این بحثی است که دولت هم بر آن تاکید دارد؛ وقتی عرضه و تقاضا متعادل شود، نتیجه این می شود که دوستان ما در کارخانجات تولیدی سیمان به اندازه نیاز جامعه در داخل و صادرات تولید می‌کنند و بیشتر از این مقدار را نمی‌توان تولید کرد، چرا که هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد.

سیمان را نمی‌توان انباشت کرد، البته کلینکر را انباشت می‌کنند که به مرور خاصیت خود را از دست می‌دهد و هزینه‌های آن افزایش پیدا می‌کند. دولت باید از این موضوع استقبال کند، چرا که هزینه تاسیس یک کارخانه سیمان
۴۰۰ میلیارد تومان است و در نتیجه این کارخانه باید روی پای خود بایستد تا در دوره رونق به نظام جمهوری اسلامی سرویس دهد و ساخت وساز داخلی را رونق بخشد. تخفیف‌هایی که از سال ۹۳ داده شده، رقم‌های بسیار زیادی است که باعث می شود کارخانه های سیمان نتوانند دخل و خرج خود را تنظیم کنند و اگر این روند ادامه داشته باشد، تا پایان سال ۹۵ می‌توان گفت چندین کارخانه تولید خود را متوقف خواهند کرد.

۷- آیا این تخفیف‌ها بر روی تقاضا تاثیراتی داشته است؟

خیر. هیچ تاثیری نداشته است، همان طور که گفتم، قیمت سیمان کشش پذیری ندارد و سیمان در متر مربع ساختمان تاثیر قیمت چندانی ندارد. سیمان کمترین اثر را و زمین بیشترین تاثیر را بر قیمت ساختمان سازی دارد و مواردی مانند عوارض شهرداری یا نیروی انسانی نیز تاثیرات بیشتری بر روی قیمت ساخت و ساز دارند.

۸- همه کارشناسان عنوان می‌کنند که سال ۹۵ سال رونق اقتصاد ایران است و به هر حال مسائل عمرانی نیز در آن در نظر گرفته می‌شود. تحلیل شما در این خصوص چیست؟ در دوران پسابرجام و بازگشت پول‌های ایران به اقتصاد، آیا این پول‌های آزاد شده، پروژه‌های عمرانی و ساخت وساز را نیز تحریک می کند؟

در بودجه سال
۹۵ این موضوع دیده نشده است و بودجه‌های عمرانی زیاد افزایش نداشته است. آن چیزی که دولت پیشنهاد داده بود، زیان نشانگر رونق در پروژه‌های عمرانی نیست. اما به هر حال اگر سرمایه‌گذار خارجی به کشور وارد شود، رونق پروژه‌های عمرانی را از آن طریق شاهد خواهیم بود و سیمان نیز به همان نسبت رونق پیدا خواهد کرد و افزایش نرخی که ما تحت عنوان کاهش تخفیفات و عنوان کردیم، به این رونق کمک کرده و در نهایت مجموع این مسائل در راستای منافع اقتصادی کمک شایانی خواهد کرد.

۹- دلیل صف خرید نماد شرکت‌های سیمانی در بازار سرمایه چیست؟

به هرحال مدت زمان زیادی بود که کسی سیمان خریداری نمی‌کرد و این به دلیل پایین بودن سودها و
EPS ‌ها بوده است. در همین بحث رونق اقتصاد در سال ۹۵ استدلال می شود که با شروع رونق اقتصادی، مصرف سیمان نیز افزایش پیدا می‌کند و شاید استنباط سهام داران این است که با شروع این روند، وضعیت بهتر اقتصاد شرکت‌های سیمان که در پایین‌ترین قیمت ممکن قرارد داشتند، امکان افزایش سهام آنها وجود دارد.

۱۰- این تنها یک تحلیل است یا خبر و نکته‌ای هم پشت این افزایش صف خریدها وجود دارد؟

به نظر من تنها یک تحلیل است و خبر خاصی محرک این موضوع نبوده است.

۱۱- چشم انداز این صنعت برای سال ۹۵ و سال ۹۶ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

برآورد ما این است که در سه ماهه سوم با توجه به وضعیت اقتصادی کشور وضعیت سیمان نیز بهتر خواهد شد و انشاءالله در سال
۹۶ از رکود خارج خواهیم شد.

۱۲- در حال حاضر کارخانجات سیمان با چند درصد ظرفیت تولید خود فعالیت دارند؟

در سال
۹۴ تقریبا با ۷۵ درصد ظرفیت تولید خود فعالیت داشتند.

۱۳- پیش‌بینی شما برای سال ۹۵ چگونه است؟ آیا به ۱۰۰ در صد ظرفیت دست خواهیم یافت؟

بعید می‌داند به
۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند، البته بستگی به این دارد که بتوانیم بحث صادرات را راه‌اندازی کنیم و مقداری وضعیت اقتصادی بهبود یابد و من فکر می‌کنم با همین رقم سال ۹۴ بتوانیم ادامه دهیم.

۱۴- ماجرای سوآپ سیمان در پاکستان و عراق جدی است؟

در پاکستان بحث‌هایی شده است، اما سوآپ می‌تواند در این کشورها عملیاتی شود و کار زیاد سختی هم نیست.

۱۵- جزییات این طرح را اگر ممکن است تشریح کنید.

در بخش کویته و سیستان و بلوچستان کشور پاکستان از سال‌ها قبل نیاز خود را از ایران تامین می کردند و دلیل این موضوع این است که فاصله کارخانه‌های تولیدی کشور پاکستان تا این دو منطقه بیشتر از فاصله آنها با کارخانه‌های تولید کشور ما است. پس از نظر قیمت حمل و نقل با صرفه‌تر است که از ایران خریداری شود و همچنین کیفیت سیمان ایران بسیار با کیفیت است و به هر حال این کشور به صورت سنتی از ایران خرید سیمان را انجام می‌داده است.

۱۶- البته در یک بازه هم طرف‌های پاکستانی گفتند که به دلیل کاهش کیفیت سیمان ایران در خریدهای خود از ایران می‌خواهند تجدید نظر کنند.

این بحث در سال گذشته به این شکل بود که طرف پاکستانی گفته بود که سیمان در این منطقه قاچاق می‌شود و تحلیل آن هم به این شکل بوده که تولید کننده‌های پاکستانی برای گرفتن امتیاز از دولت‌شان گرفتن سوبسید در سوخت نیاز داشتند فرافکنی کنند؛ چراکه صادرات ایران به این مناطق زیاد چشم‌گیر نیست، برای مثال در سال
۹۴ که حدود ۱۵ میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر داشتیم، تنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن از این رقم به پاکستان صادر شده است و این رقمی به حساب نمی‌آید، اما تولید کننده پاکستانی می‌تواند به دولت خود فشار بیاورد که چون بازارش در این منطقه کاهش یافته، امتیازاتی از دولت دریافت کند.

۱۷- شرکت‌های سیمانی در حال حاضر با چند درصد ارزش ذاتی خود در بازار سرمایه در حال معامله هستند؟ گفته می شود که به دلیل رکود عمیق در این صنعت قیمت نمادهای شرکت‌های سیمانی زیر ۵۰ درصد ارزش ذاتی خود معامله می‌شوند. این موضوع صحت دارد؟

بله کاملا درست است. یک کارخانه سیمان در حال حاضر
۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان ارزش ذاتی دارد حال شما ارزش این سهام را محاسبه کنید ببینید چند درصد ارزش ذاتی در حال معامله است.

 

زریق منابع به مسکن به نفع دو دهک بالا تمام می‌شود||


یک تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به تزریق نقدینگی به بخش مسکن، این سیاست دولت را به نفع دو دهک بالای جامعه ارزیابی کرد و گفت: اگر فکر کنیم بخش مسکن هنوز پیشران رشد اقتصادی است، اشتباهی محض کرده‌ایم.

به گزارش سیمان خبر کمال اطهاری در گقتگو بااقتصادنیوز گفت: رئیس‌جمهور در سخنرانی اخیر خود، بخش مسکن را رونق بخش، اقتصاد دانسته در حالی‌که تحلیل‌های جدید نشان از آن دارد که دیگر این بخش محرک رشد نیست و نباید انتظار داشت که با تزریق نقدینگی از طریق افزایش وام بخش مسکن تکان بخورد.

او افزود: ظاهرا دولت کنونی بنا ندارد از سیاست‌های دولت قبل درس بگیرد و به مانند آن دولت قصد دارد حجمی از نقدینگی را وارد این بخش کند که در این صورت تورم بالا رفته و کمکی به برطرف شدن رکود نیز نخواهد کرد.

اطهاری افزود: وقتی بیشتر بخش های اقتصادی از کمبود نقدینگی رنج می‌برند چرا سیاستگذاران اقتصادی دولت رای به افزایش دو برابری وام مسکن می‌دهند؟ آیا بهتر نیست همین تسهیلات را برای به راه انداختن صنایع کوچک و متوسط پرداخت کنند تا اشتغال ایجاد شده و به تبع آن با افزایش تعداد کارکنان تقاضای کل را بالا ببرند؟

او افزود: دو برابر کردن وام مسکن با برنامه ششم در تضاد است چراکه این برنامه در نظر دارد تا برای اقشار متوسط به پایین مسکن ایجاد کند اما این وام فقط برای دو دهک بالا قادر است شرایط خرید مسکن را به وجود آورد.

اطهاری گفت: تزریق منابع به بخش مسکن در شرایط کنونی به مانند گل چسبناکی است که کل اقتصاد را در خود می‌بلعد و هر چه میزان نقدینگی افزایش یابد، مکندگی آن بیشتر می شود.

انتظار می رود صنعت سیمان از شرایط دشوار کنونی عبور کند||


سید محمد اتابک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران پیش بینی کرد که در سال جدید وضعیت بهتری برای صنایع کشور رقم بخورد و شرایط برای خروج از رکود مهیا شود.

به گزارش سیمان خبر رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان در گفتگو با پایگاه خبری اتاق تهران گفت: همانطور که سال جدید، سال بهتری برای تولید کشور پیش بینی شده است، انتظار می رود صنعت سیمان هم از شرایط دشواری که سال گذشته داشت، عبور کند.

سید محمد اتابک در مورد قیمت گذاری سیمان در سال جدید گفت: باید به میزان نرخ تورم و با توجه به افزایش هزینه های تولید سیمان، باید به قیمت محصول نهایی اضافه شود که در سال جدید این افزایش قیمت طبیعی است.

وی ادامه داد: طبق وعده ای که به فعالان صنعت سیمان داده شده، قرار است آنچه دولت بابت گاز سال 93 به صنایع سیمان بدهکار است، در اسل جدید پرداخت شود. امیدواریم این وعده عملی شود. با این شرایط پیش بینی می شود که در سال جدید شرایط بهتری در صنعت سیمان رقم بخورد. هرچند که برخی مشکلات در بخش صادرات همچنان پابرجاست چراکه کشور عراق به عنوان همسایه ایران و مقصد صادراتی سیمان با کاهش مصرف مواجه شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان در مورد افزایش موجودی انبار کارخانجات سیمان در سال گذشته، گفت: با توجه به تدبیر انجمن، روند افزایشی موجودی انبار متوقف شد و خواب کالا در انبارها کاهش پیدا کرد.

اتابک افزود: نگاه اصلی صنعتگران در حوزه سیمان و فولاد به بخش مسکن است که می تواند موتور محرک اصلی باشد. انتظار می رود دولت با سیاست گذاری در بخش مسکن، زمینه را برای خروج از رکود در این بخش فراهم کند. وزارت راه و شهرسازی قرار است که چنین سیاستی را دنبال کند اما هنوز اتفاقی در این بخش رخ نداده است. امیدواریم دولت به این موضوع توجه بیشتری نشان دهد تا در سال جدید مسکن از رکود خارج شود و این موتور محرک موجب به حرکت درآمدن صنایع توسعه ای کشور نظیر سیمان، فولاد و سایر صنایع ساختمانی شود.

گروه 5

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی