تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار صنعت "فلزات " 94/1/26

پنجشنبه, ۲۶ فروردين ۱۳۹۵، ۱۱:۵۷ ب.ظ | | ۰ نظر


کوچ فلز سرخ از لندن به شانگهای

بررسی روند حرکت فلزات اساسی در بازار داخلی نشان می‌دهد بازار این محصولات بر‌خلاف روند کاهشی ملایم که در ماه گذشته تجربه کرده‌اند روزهای آخر فروردین را با روند مثبت تری سپری می‌کنند. البته ارزیابی روند بازار داخلی نشان می‌دهد بازار فلزات اساسی منطبق بر روند بهای فلزات در بورس جهانی لندن بوده است، به‌طوری که در فاصله ماه‌های مارس و آوریل نیز شاهد همین تغییر روند قیمتی بوده ایم. آمار معاملات بورس فلزات لندن (LME) در دو هفته اخیر حکایت از آن دارد که دوران نوسان صعودی فلزات پایه پس از چند هفته رکود آغاز شده است.

قیمت انواع فلزات پایه از دوشنبه هفته گذشته در بازارهای جهانی همچون مس، آلومینیوم، نیکل، قلع، سرب و روی با افت و خیز قیمت رو‌به‌رو شدند و این روند تا دیروز ادامه یافت، در این بین بیشترین افزایش برای قلع ثبت شد که نسبت به هفته گذشته رشد حدود 4 درصدی را تجربه کرده است. البته نیکل نیز با 3 درصد افزایش میانگین هفتگی مثبتی را برای خود رقم زد. در این میان قیمت مس و آلومینیوم با وجود ثبت رشد حدود 2 درصدی طی روز گذشته که ناشی از جهش ناگهانی بهای نفت بوده، از ابتدای ماه مارس تاکنون افت پله‌ای در پیش گرفته است. برخی کارشناسان معتقدند رشد روز گذشته مس نشانه استارت صعود قیمت این فلز سرخ همراه با جهش قیمت نفت بوده تا به‌عنوان یک فلز رهبر و هدایت‌کننده نرخ سایر کالاهای بورس لندن، تابلوی معاملات را سبزپوش کند. روز گذشته قیمت فلز سرخ با افزایش 70 دلاری به چهار هزار و 715 دلار در هر تن رسید تا زمزمه‌های افزایش مس به بیش از 5 هزار دلار بازهم به گوش برسد. این در شرایطی است که چندی پیش بلومبرگ گزارشی را منتشر کرد که تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند فلز سرخ مستعد ریزش 800 دلاری است.

همه اینها در شرایطی است که نوسان‌های شدید قیمت مس در ماه‌های گذشته پرسش‌های زیادی را در ذهن معامله‌گران ایجاد کرده است که مربوط به افزایش موجودی انبارهای بازار معاملات شانگهای می‌شود. تحلیلگران براین باورند که نزول پیش‌بینی‌شده قیمت مس به دلیل بالا بودن موجودی انبارهای بورس شانگهای است و در این زمینه خالی شدن انبارهای LMEنیز نمی‌تواند قیمت مس را بالا ببرد. به این ترتیب اوضاع بازارهای جهانی به سمتی می‌رود که دیگر بورس فلزات لندن قطب تعیین‌کننده قیمت مس نیست و تحلیلگران برای پیش‌بینی آینده بازار علاوه بر لندن، باید شانگهای را هم تحت بررسی قرار دهند.

به گفته یکی از کارشناسان بازار فلزات پایه در دو هفته گذشته شاخص در بازارهای سهام و بهای نفت روند صعودی در پیش گرفتند. این افزایش برای قیمت فلزات پایه پیش‌بینی می‌شد، اما به نظر می‌رسد قیمت مس بازهم موقتی بالا رفته است و چه در بازار جهانی و چه داخلی جا برای ریزش بیشتر دارد. همچنین این کارشناس پیش‌بینی کرد تغییرات محدود قیمت‌ها در این هفته به دلیل جهش قیمت نفت و پیش‌بینی‌ها برای ادامه این روند موقتی باشد. وی با اشاره به اینکه این روزها روند شاخص‌های بازار سهام به‌عنوان دماسنج اقتصاد با قیمت فلزات پایه همسو شده است، گفت: اگر روند قیمت مس در دو هفته اخیر را مشاهده کنیم درست با روند شاخص بازار سهام هنگ کنگ همخوانی دارد و این موضوع تاثیر بالای چین در قیمت مس را نشان می‌دهد.

این کارشناس تصریح کرد: بسیاری از کارشناسان در ماه‌های گذشته کاهش موجودی انبارهای بورس فلزات لندن از مس را دلیل افزایش قیمت‌ها اعلام می‌کردند اما افزایش موجودی انبارهای بورس شانگهای از مس تاثیر بیشتری بر قیمت گذاشت و کاهش‌های پی‌درپی نرخ این فلز را رقم زد. ولی در هفته‌های گذشته با نوسان موجودی انبارهای شانگهای و تداوم خالی شدن انبار، LME مس در مدار صعودی قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود قیمت این فلز به‌صورت پلکانی افزایش یابد و به‌زودی از رقم 5 هزار دلار فراتر رود. البته به‌طور قطع شاهد نوسان‌های منفی نیز خواهیم بود اما در مجموع روند قیمت این کالا در سه ماه آینده مثبت خواهد بود.از سویی نیز در این میان این احتمال وجود دارد که اگر نوسان مثبت قیمت ارز و جهش بهای نفت در روزهای آتی ادامه پیدا کند، روند صعودی قیمت‌ها در بازار داخلی این محصولات نیز ادامه‌دار باشد، چرا‌که در هر صورت بخشی از این نوسانات بازار جنبه روانی ناشی از نوسانات مربوط به بهای نفت و نرخ ارز دارد، اما موضوع دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از کارشناسان قیمت نفت را صعودی پیش‌بینی کرده و معتقدند با توجه به مولفه‌های موجود قیمت‌ها رشد اندکی را در کوتاه‌مدت تجربه خواهند کرد.

از سوی دیگر آمار منتشر‌شده در مورد کاهش موجودی انبارهای لندن، بسیاری از فعالان اقتصادی را نگران کرده است، زیرا اگرچه با رشد قیمت‌ها همزمان شده، اما چون بهبود مجدد تقاضا به‌عنوان یک حرکت بازار قابل پیش‌بینی است، انتظار افزایش قیمت‌های داخلی را دامن زده است که این مساله بر بازارهای جهانی هم موثر


خواهد بود، البته در کنار این موارد شاهد اخبار مثبتی از توافق‌های بین‌المللی هستیم که این موضوع سرنوشت دیگری برای فلزات رنگی در بازارهای داخلی رقم خواهد زد. با این حال کارشناسان معتقدند نمی‌توان با اطمینان گفت که بازار فلزات داخلی نیز همانند بازارهای جهانی به سرعت تغییر مسیر دهد، چراکه با توجه به دورنمای مبهم نرخ ارز قدرت تاثیر‌گذاری این عامل، بیشتر از بهای فلزات اساسی در بورس لندن است، هر‌چند در کوتاه‌مدت پیش‌بینی افزایش روند ارز نیز وجود دارد.

در این بین مهم‌تر از همه این موارد این است که پیش‌بینی می‌شود چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات پایه در جهان با رشد تقاضا برای خرید انواع فلزات در نیمه دوم سال 2016 میلادی روبه‌رو خواهد شد. بنابراین انتشار اخباری مبنی بر افزایش حجم تولیدات صنعتی چین، افزایش مجدد قیمت نفت و دورنمای نسبی افزایش هزینه تولید مهم‌ترین دلایل برای صعود مجدد قیمت‌ها در کوتاه‌مدت هستند.


سنگ‌آهن به روز سوم کشیده شد

در پی افزایش ادامه‌دار قیمت فولاد و رشد تقاضا برای مواد خام، قیمت سنگ‌آهن در معاملات آتی روز چهارشنبه چین رشدی ۶ درصدی را تجربه کرد تا برای سومین روز متوالی با افزایش قیمت مواجه شود.

به گزارش اقتصادنیوز، قیمت رو‌به رشد فولاد موجب بالارفتن سوددهی بخش فولاد چین شده است؛ بخشی که در گذشته در میان تقاضای داخلی پایین به شدت ضربه خورده بود. این موضوع موجب تشویق تولیدکنندگان فولاد برای افزایش محصول و تولید مجدد کارخانه‌های فولاد تعطیل شده و تقویت تقاضای سنگ‌آهن شد. قیمت هر تن سنگ‌آهن در معاملات دیروز با رسیدن به مرز ۶۰ دلار به بالاترین سطح یک ماه اخیر خود رسید. سنگ‌آهن از ابتدای سال تاکنون ۳۶ درصد رشد داشته است. وانگ دی، تحلیلگر گروه مشاور CRU در پکن اعلام کرد: «معامله‌گران انتظار دارند افزایش خرید سنگ‌آهن از سوی کارخانه‌های فولاد موجب رشد بیشتر قیمت فولاد شود.»

هر تن سنگ‌آهن برای تحویل در ماه سپتامبر در بورس کالای دالیان با رشدی ۶ درصدی و رسیدن به سقف تعیین شده معاملات 50/ 424 یوآن ( ۶۶ دلار) معامله شد. این دومین روزی است که سنگ‌آهن با رشد ۶ درصدی حد بالای معاملات را می‌شکند. قیمت سنگ‌آهن در روز دوشنبه نیز ۳ درصد افزایش داشت. در بورس آتی شانگهای،‌ قیمت هر تن میلگرد با رشدی ۲.۱ درصدی به ۲۳۶۰ یوآن رسید. یک معامله‌گر اهل شانگهای اعلام کرد: «بسیاری از کارخانه‌ها حاشیه سود خود را از صفر در اوایل سال جاری به ۳۰۰-۲۰۰ یوآن برای هر تن افزایش داده‌اند. من معتقدم کارخانه‌ها برای افزایش تولیدات خود در کوتاه مدت تا حد ممکن تلاش خواهند کرد.» بر اساس TSI،‌ در روز سه‌شنبه هر تن سنگ‌آهن برای تحویل فوری به بندر تیانجین چین با رشد 7/ 4 درصدی ۵۸ دلار و ۵۰ سنت معامله شد. ویوک دار تحلیلگر بانک کامان‌ولث استرالیا اعلام کرد: «اگر مصرف فولاد به روند صعودی خود ادامه دهد، ما شاهد ایجاد یک سطح حمایتی ۵۵-۵۰ دلاری برای هر تن سنگ‌آهن خواهیم بود.» واردات سنگ‌آهن چین در ماه مارس نسبت به ماه گذشته با 5/ 16 درصد افزایش به 77/ 85 میلیون تن رسید. وانگ اظهار کرد:‌ «به دلیل تعطیلات سال جدید چین، واردات ماه فوریه بسیار پایین‌تر بوده و ما شاهد رشد تقاضای سنگ‌آهن و عرضه خارجی بودیم. واردات سنگ‌آهن در سه‌ماه دوم سال جاری نیز بالا باقی خواهند ماند؛ چرا‌که معدنکاران بزرگ استرالیایی برای رسیدن به هدف سالانه خود در انتهای سال مالی در ژوئن، صادرات بیشتری را انجام خواهند داد.》



اجرای اقتصاد مقاومتی در سنگ آهن مرکزی از سال ۹۲

 از سوی مقام معظم رهبری، سال 95 سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است. در تعریف واژه "اقتصاد مقاومتی" می توان گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه های فشار و متعاقبا تلاش برای کنترل و بی اثر کردن تاثیرات این حوزه ها بر اقتصاد کشور و در حالت آرمانی، تبدیل چنین فشارهایی به فرصتهای توسعه و پیشرفت است. البته از ملزومات آن، کاهش وابستگی خارجی و تکیه بر تولیدات داخلی است.
به گزارش ماین نیوز، در 30 بهمن ماه 1392 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، از سوی مقام معظم رهبری به دولتمردان وقت ابلاغ شد. با محمدجواد عسکری، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، گفت‌وگویی در این مورد انجام دادیم و اقدامات این شرکت را در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی جویا شدیم.

وی در اولین بخش از سخنان خود، شرایط مالی حاکم بر شرکت را در دو سال گذشته چنین بررسی و تشریح کرد: در شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، همزمان با ابلاغ این سیاستها از سوی مقام معظم رهبری، بحث اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفت. به دلیل اینکه وضعیت بازارجهانی سنگ آهن، دچار بحران و رکود بی سابقه شد و از طرفی وضعیت پروژه های عمرانی دولت، بخش خصوصی، مسکن و دیگر بخشهای مرتبط با فولاد، نیز دچار بحران شد، سنگ آهن مرکزی نیز همانند بسیاری از واحدهای نظیر خود، وارد مرحله ویژه ای از شرایط بحرانی مالی گشت که به همین سبب، بحث اقتصاد مقاومتی برای کاهش هزینه ها و به تبع آن، کاهش قیمت تمام شده و افزایش سود، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و مورد اقدام و عمل قرار گرفت.

عسکری اظهار کرد: از کمترین اقدام در این زمینه، نظیر کاستن از هزینه های جاری و حداقلی نظیر خرید اقلامی که نیاز به آنها حیاتی نبوده تا اقدامات برجسته تری نظیر اجرای طرح های بزرگتر اقتصادی، به عنوان مثال احداث خطوط راه آهن فرآوری چغارت و ایستگاه تخلیه سه چاهون، طرح کوبینگ خشک (پرعیارسازی) سه چاهون، ساخت مخازن 20 هزار متر مکعبی ذخیره آب، طرح اصلاح خطوط فرآوری (کنسانتره) سنگ آهن و .... در جهت کاهش هزینه های تمام شده محصول را می توان در زمره اقدامات اقتصاد مقاومتی قرار داد.

عسکری در توضیح هر کدام از این طرح ها خاطرنشان کرد: یکی از طرح هایی که از اول فروردین سال 92 آغاز شده و اول اسفند سال 94 با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومان و 110 نفر اشتغالزایی مستقیم و 220 نفر غیرمستقیم به اتمام رسیده و در روز هفدهم اسفند ماه سال گذشته، توسط وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی افتتاح شده است، طرح احداث خطوط راه آهن فرآوری چغارت و ایستگاه تخلیه سه چاهون است. در این طرح که با هدف راه اندازی و گسترش سیستم ریلی شرکت به منظور افزایش حمل ریلی و دسترسی به ظرفیت تولید بالاتر راه اندازی شده است، حمل سنگ از معدن سه چاهون به چغارت (30 کیلومتر) توسط قطار صورت می گیرد که می توان گفت به دلیل مکان یابی ریلی در مصرف سوخت، نسبت به شرایط قبل، بسیار صرفه جویی به عمل آمده است. همچنین در بحث ترافیک، به دلیل عدم تردد واگنهای حمل سنگ آهن در مسیر ریلی بافق ـ مشهد نیز تاثیرات بسیار مثبتی گذاشته است. از طرفی، افزایش حمل ریلی در این مسیر، نسبت به شرایط مشابه گذشته، باعث تاثیرات مثبت در ظرفیت تولید  کارخانه فرآوری چغارت شده است که خود به افزایش ظرفیت تولید شرکت، انجامیده است. این طرح، در کل، صرفه جویی زمانی و مالی خوبی برای شرکت به ارمغان آورده است که در زمره اقدامات اقتصاد مقاومتی، به شمار می آید.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی در ادامه به طرح های دیگری نیز اشاره کرد و افزود: یکی از طرح های تخصصی ما در معدن سه چاهون، طرح کوبینگ خشک یا پرعیارسازی سنگ معدن سه چاهون است. با اجرای این طرح که از آبان ماه 1393 آغاز شده و آذر ماه 1394 به پایان رسید و توسط وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی در اسفند ماه 94 شروع به کار کرد، 8 میلیارد تومان هزینه شد که ما شاهد افزایش میزان تولید سنگ آهن مصرفی کارخانه فرآوری و تبدیل سنگ آهن کم عیار به پرعیار در محل معدن سه چاهون هستیم که بخش اعظمی از هزینه های حمل و نقل باطله ها، صرفه جویی می شود. در این طرح، که با هدف جلوگیری از حمل باطله از سه چاهون به چغارت و به تبع آن افزایش طول عمر معدن اجرا شده است، در بخشهای تیلینگ و هزینه های آب و برق نیز، شاهد صرفه جویی بسیار قابل توجه (تا 7 برابر میزان سرمایه گذاری شده در این طرح) هستیم.

وی به طرح های دیگری اشاره کرد و اظهار کرد: در طرح ساخت مخازن بیست هزار متر کعبی آب که با 8 میلیارد تومان سرمایه گذاری و با هدف ذخیره سازی آب جهت طرح های جوار معدنی اجرا شده است، نیز شاهد تاثیرات اقتصاد مقاومتی نظیر مدیریت منابع آب، جلوگیری از هدررفت آب، استفاده و ذخیره آب ناشی از طرح فاضلاب شهری بافق (که توسط شرکت در حال اجراست) جهت استفاده در طرح های جوار معدنی و فضای سبزدر کنار ایجاد اشتغال پایدار هستیم.

عسکری به طرح اصلاح خط کنسانتره سنگ آهن پرداخت و چنین تشریح کرد: طرح اقتصادی دیگر ما، طرح اصلاح خطوط کنسانتره سنگ آهن چغارت است که با 65 میلیارد تومان سرمایه گذاری و با هدف تولید 3.25 میلیون تن کنسانتره آهن با عیار 67.5 درصد برای استفاده در کارخانه گندله سازی به بهره برداری رسیده است. در این طرح ما به جای آنکه کنسانتره معمولی را با عیار پایین بفروشیم با تبدیل به کنسانتره عیار بالاتر، ایجاد ارزش افزوده می کنیم و در کنار ایجاد سودآوری برای شرکت، در آینده که کارخانه گندله سازی سه چاهون، به بهره برداری رسید، می توانیم از این کنسانتره در کارخانه گندله سازی خود، استفاده کنیم و سیکل داخل شرکت را تکمیل کنیم. این طرح، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده قابل توجه و حیاتی در شرایط فعلی، هم برای گذار از شرایط بحرانی مالی حال حاضر، اقتصادی و به صرفه است و هم در آینده می تواند خوراک خوبی برای کارخانه گندله ما فراهم کرده و وابستگی ما را به دیگر واحدها، کمتر کند؛ بنابراین یکی از اقتصادی ترین طرح های دردست اقدام ما، که با حضور وزیر در اسفندماه به بهره برداری هم رسید، همین طرح اصلاح خطوط فرآوری است.



انتقال تکنولوژی در همه ی زمینه ها مورد توجه قرار گیرد.


یکی از دغدغه‌ها در کشورهمواره این است که بخش معادن کوچک و متوسط با توجه به منابع و کاهش قیمت مواد معدنی در دنیا توان سرمایه‌گذاری روی نیروی انسانی را ندارند، از این رو ایمیدرو به دلیل اینکه یک سازمان توسعه‌ای است خود را مکلف می‌داند که در این زمینه حمایت‌های لازم را انجام دهد. در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران بر اساس قانون می‌توان تا 25 درصد از سود سازمان را به حوزه آموزش و پژوهش در کل کشور از بخش دولتی و خصوصی اختصاص داد، از این رو منابع مالی این گونه طرح‌ها و حتی گسترش آنها در بودجه سازمان لحاظ شده است. رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی گفت: طی سال گذشته به حدود 70 هزار ساعت نفرآموزش داده شده که آموزش به 500 نفر با کمک سازمان فنی و حرفه‌ای صورت گرفته است.

علاوه بر آموزش، اجرای پروژه‌های دیگری از جمله در حوزه‌های محیط زیست و بهره‌وری نیز باید طراحی و تا پایان سال دوره‌های جدید برای آنها تعریف شود. در سال‌های تحریم، عقب‌افتادگی‌های تاریخی زیادی در حوزه‌های اکتشاف و تکنولوژی صرفه‌جویی انرژی و آب داشتیم، خوشبختانه بعد از برجام توانستیم تا حدی به تکنولوژی‌های مورد نیاز در برخی حوزه‌ها در کنار منابع مالی دست یابیم. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمینه فرهنگ آموزش را به‌عنوان یک راهبرد موثر از سوی ایمیدرو دانست و افزود: این اتفاق نخستین گام در کشور است. محمد‌امین سازگار‌نژاد گفت: انتقال مهارت به منابع انسانی یک رویکرد توسعه‌ای است و روندی است که به رشد اقتصاد ملی می‌تواند کمک کند. سازگارنژاد خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در دنیا شاهدیم که قیمت مواد معدنی با کاهش مواجه شده است، از این رو رقابت‌پذیری در زمینه‌های منابع انسانی و تکنولوژی از نقش استراتژیک بسزایی برخوردار هستند. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تاکید کرد: انتقال تکنولوژی آموزشی در بخش معدن به علت تحریم‌های صورت گرفته طی سال‌های اخیر با محدودیت مواجه بوده است، از این رو از ریاست ایمیدرو درخواست داریم که در کنار قراردادهای ملی و بین‌المللی موضوع انتقال آموزش در زمینه معدن و صنعت را مورد توجه بیشتری قرار دهند، چرا که افزایش مهارت نیروی انسانی موجب پایداری بنگاه‌ها خواهد شد.



ارز یک هفته در بازه 23 تومانی نوسان کرد

سلول قیمتی حبس دلار



گروه بازار پول: روز گذشته، دلار بیشترین کاهش در 10 روز گذشته را ثبت کرد تا به کمترین قیمت از 17 فروردین 95 برسد. در پنجمین روز هفته،‌ شاخص ارزی 10 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 473 تومان رسید. با وجود ثبت این کاهش، ‌دلار همچنان در سلول 3 هزار و 470 تا 3 هزار و 493 تومان باقی ماند تا محبوس ماندن این ارز در این بازه به هفتمین روز خود برسد. عرضه ارز توسط بازارساز، تحرکات معامله‌گران سکه و انتظارات بازیگران ارزی از جمله عواملی بودند که به ثبت رکوردهای کاهشی برای دلار کمک کردند. همسو با افت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز 8 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و 35 هزار تومان رسید. افت بهای اونس در بازارهای جهانی دیگر عاملی بود که به افت کانالی سکه کمک کرد.



عوامل افت دلار

چهارشنبه، فعالان بازار اعتقاد داشتند که عرضه ارز توسط بازارساز بیشتر از روزهای گذشته بود تا فشار این عامل به افت دلار کمک کند. البته برخی فعالان افزایش عرضه ارز را به این شایعه نسبت دادند که دولت برای تامین ریال و هزینه یارانه‌ها اقدام به فروش دلار در بازار ارز کرده بود. این در حالی است که موضوع یاد شده چند سالی است که به‌طور سنتی از سوی برخی فعالان بازار مطرح می‌شود؛ ولی هیچ‌گاه شواهد قاطع یا مستندی از این اقدام از سوی آنها ارائه نشده است. جدا از این، در بسیاری از ماه‌های سال، نه‌تنها دلار در آستانه پرداخت یارانه‌ها کاهش قیمت را تجربه نکرده است؛ بلکه با افزایش قیمت مواجه بوده است، ‌موضوعی که تا حد زیادی استدلال فعالان سنتی را رد می‌کند. در کنار عرضه ارز، عامل دومی که به افت دلار کمک کرد، ‌نقش معامله‌گران سکه بود. دلار در کنار نقشی که در مبادلات ارزی خارجی و معاملات دلالان دارد، یک نقش خودتنظیمی نیز در بازار سکه و طلا دارد. روز سه‌شنبه بهای اونس تا هزار و 263 دلار بالا رفت، عاملی که موجب شد قیمت سکه تا یک میلیون و 45 هزار تومان نیز بالا رود. برخی فعالان اعتقاد داشتند، معامله‌گران بازار طلا از افزایش بهای اونس در روز سه‌شنبه نهایت بهره را بردند و اقدام به فروش دارایی خود کردند. باید توجه داشت که معامله‌گران معمولا عادت دارند در مواقعی که در سقف قیمت به فروش دارایی خود می‌پردازند، در کف قیمت اقدام به خرید دوباره آن کنند. بنابراین، امکان دارد در صورتی که برخی معامله‌گران طلا امکان عرضه ارز داشته باشند، در موقعیت فروش قرار بگیرند تا با پایین آوردن قیمت دلار، بتوانند سکه را در کف قیمت خریداری کنند. این در حالی است که معمولا در روزهایی که اونس کاهشی بود، ‌معامله‌گران سکه در بازار ارز موقعیت خرید می‌گرفتند.

کف و سقف قوی در بازار ارز

به جز عوامل بالا که مربوط به سمت عرضه و تقاضا بودند، در یک هفته گذشته دلار با یک آستانه مقاومتی و حمایتی بسیار قوی مواجه بوده است. این سطوح حمایتی و مقاومتی موجب شده‌اند این ارز در دامنه 23 تومانی و در بازه 3 هزار و 470 تا 3 هزار و 493 تومان زندانی شود. در 7 روز گذشته دلار بسیار راحت در این دامنه حرکت کرد؛ ولی هرگز نتوانست از این بازه قیمتی خارج شود. به‌عنوان مثال، بعدازظهر سه‌شنبه شاخص ارزی تا قیمت 3 هزار و 492 تومان و نیم ریال نیز بالا رفت، ولی نتوانست نقطه 3 هزار و 493 تومان را بشکند.


گروه 1

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی