تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار نفتی 1395.1.29

يكشنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۵، ۰۳:۴۸ ب.ظ | | ۰ نظر

تولید نفت خام ایران از مرز 3.5 میلیون بشکه در روز گذشت!

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که تولید نفت خام ایران هم اکنون از مرز سه میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز فراتر رفته است. به گزارش «شانا» رکن‌الدین جوادی صبح دیروز (شنبه، ٢٨ فروردین ماه) در حاشیه همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی» در جمع خبرنگاران گفت: میانگین صادرات نفت خام ایران به تنهایی در ماه آوریل به ٢ میلیون بشکه در روز می‌رسد و صادرات میعانات گازی نیز در همین ماه نسبت به سطح کنونی با ١٠ درصد افزایش روبه‌رو‌ می‌شود. همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای اقتصاد مقاومتی» دیروز با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیران نفت، جمعی از نمایندگان مجلس، روسای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور و مدیران ارشد صنعت نفت آغاز به کار کرد.

افزایش صادرات نفت ایران همزمان با نشست دوحه

صادرات نفت ایران در ماه جاری روزانه بیش از 600 هزار بشکه افزایش یافته است. به گزارش «ایسنا» به نقل از بلومبرگ، این افزایش صادرات فشار روی کشورهای تولید‌کننده نفت همزمان با نشست دوحه را افزایش می‌دهد. آمارهای رهگیری نفتکش‌ها که توسط بلومبرگ جمع‌آوری شده، نشان می‌دهد نفتکش‌هایی که در 14 روز اول آوریل بنادر ایران را ترک کرده‌اند، هم اکنون در حال حمل 28 میلیون و 800 هزار بشکه (روزانه بیش از دو میلیون بشکه) نفت ایران به خارج از کشور هستند. این در حالیست که صادرات نفت ایران در ماه قبل روزانه یک میلیون و 450 هزار بشکه بوده است. چین بیشترین واردات نفت را از ایران در ماه جاری داشته است و صادرات به ژاپن پس از توقف در ماه مارس از سر گرفته شده است. افزایش صادرات نفت ایران در شرایطی است که صادرات نفتی دیگر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت ماه گذشته به دلیل اختلالات در عرضه کاهش یافت. نیجریه و عراق روی هم شاهد کاهش روزانه 90 هزار بشکه‌ای صادرات خود بودند. اوله هانسن رئیس بخش استراتژی در ساکسو بانک گفت: مقدار صادرات ایران نشان می‌دهد که اگر قیمت‌های نفت چندان بالا نرود، تعادل مجدد بازار باید عمدتا از سوی کشورهای بیرون اوپک انجام شود. وی افزود: اگر در ماه‌های آتی که اختلال عرضه نیجریه و عراق برطرف می‌شود، ایران بتواند این مقدار صادرات را حفظ کند، باید برای ایجاد تعادل در بازار چشم انتظار اقدامی از سوی بیرون اوپک باشیم.


تیغ دولبه ی نشست دوحه

کشورهایی که حدود 60 درصد از عرضه جهانی نفت را بر عهده دارند امروز در دوحه، پایتخت قطر گرد هم می‌آیند و به امید اینکه بازار نفت را بعد از 22 ماه اندکی به ثبات برسانند، بر سر مهار افزایش تولید مذاکره می‌کنند. پیش از این، چهار کشور ونزوئلا، قطر، روسیه و عربستان در فوریه سال جاری با یکدیگر دیدار کردند و به توافقات اولیه‌ای در این خصوص دست یافتند. طرحی که فریز تولید نام گرفت و بر اساس آن کشورها باید تولید خود را در سطح ماه ژانویه ثابت نگه دارند. در پی توافق اولیه، بهای نفت رشد بیش از 30 درصدی را تاکنون تجربه کرده است. در این بین برخی بر این باورند که این توافق نمی‌تواند بر بازار نفت و کاهش مازاد عرضه تاثیر‌گذار باشد؛ اما آنچه به نظر مهم و قطعی است این است که اگر در نشست امروز توافقی حاصل نشود باید منتظر افت شدید قیمت‌ها باشیم.علاوه بر چهار کشوری که در فوریه سال جاری با یکدیگر دیدار داشتند، الجزایر، آنگولا، جمهوری آذربایجان، کلمبیا، اکوادور، اندونزی، عراق، قزاقستان، کویت، مکزیک، نیجریه، عمان و امارات متحده تا‌کنون اعلام کرده‌اند که در نشست امروز حضور خواهند داشت.


مخالفت دولت با پنج نرخی کردن سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره طرح مجلس برای استفاده مجدد از سامانه هوشمند سوخت در راستای افزایش پلکانی نرخ، تصریح کرد که پنج نرخی کردن سوخت بنزین امکان‌پذیر نیست. به گزارش «ایسنا» عباس کاظمی در حاشیه همایش نفت و اقتصاد مقاومتی با تاکید بر اینکه طرح پنج نرخی شدن بنزین از سوی مجلس مطرح شده و حتما خود مجلس راهی برای اجرای آن نیز دارد، گفت: بهتر است از خود مجلس بپرسیم که چه کاری می‌خواهند انجام دهند. وی با اشاره به اهدافی که برای استفاده از کارت سوخت تعریف شده بود، افزود: در سال 1386 تولید داخلی بنزین پایین و در عین حال مصرف بالا بود و این استنباط وجود داشت که قاچاق بنزین اتفاق می‌افتد، از سوی دیگر نیز ما تولید سی ان جی نداشتیم و قیمت بنزین نیز بسیار پایین بود. مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش تصریح کرد: ما برای آنکه تضمین امنیت عرضه بنزین را داشته باشیم این طرح را اجرا کردیم و امروز توسعه پالایشگاهی ما به گونه‌ای شده است که تولید بنزین ما از 48 میلیون لیتر به 64 میلیون لیتر در روز رسیده و در پایان امسال نیز بدون در نظر داشتن تولید پالایشگاه ستاره خلیج فارس به حدود 67 میلیون لیتر می‌رسد. به گفته کاظمی تولید سی ان جی در کشور نیز به حدود 22 میلیون مترمکعب در روز رسیده است. وی تصریح کرد: با رسیدن به این اهداف عرضه بنزین تک نرخی را تضمین کردیم و دیگر نیازی به سامانه هوشمند سوخت نداریم. مدیر‌عامل شرکت ملی پالایش و پخش با تاکید بر اینکه اجرای طرح مجلس مبنی بر پنج نرخی شدن بنزین در انجام کنترل‌های بعدی اشکال‌زا است، گفت: ما می‌توانیم سامانه را برای اجرای این طرح تعریف کنیم، اما مشکل اجرای بعد از سامانه است. ما با بنزین دولتی نیز مشکلاتی زیادی داشتیم که هنوز درگیر آن هستیم و بنابراین پنج نرخی بودن بنزین نه امکان اجرایی دارد و نه منطقی است. هنوز هم نرخ برای استفاده از کارت جایگاه نیز مشخص نیست.کاظمی در ادامه با اشاره به اینکه سقف واردات بنزین هشت میلیون لیتر در روز پیش‌بینی شده است، اظهار کرد: با این حال واردات با کشتی صورت می‌گیرد و ممکن است در یک ماه زیاد باشد و در ماه دیگر اصلا اتفاق نیفتد، اما متوسط امسال ما باید در حد این رقم باشد. وی تصریح کرد: سال گذشته ما روزانه 5/ 9 میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم و فکر می‌کنم تعیین این سقف برای امسال برای داشتن ذخایر بنزین است، چرا که تولید داخلی بنزین در حال حاضر 64 میلیون لیتر در روز و میزان مصرف 71 میلیون لیتر است.

گروه 3

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی