تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار اقتصادی 2 اردیبهشت 1395 - صنعت فلزات

پنجشنبه, ۲ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۷ ب.ظ | | ۰ نظر

گام‌های لرزان فولاد در جاده ابریشم

روند رشد اقتصادی چین کماکان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین‌ اهرم‌های جهت‌دهنده و فاکتورهای تعیین‌کننده در بازارهای کالایی جهان به شمار می‌رود که طی روزها و هفته‌های اخیر همچون ماه‌های گذشته چندان قانع‌کننده نبوده است. از جمله بازارهای کالایی که وابستگی بسیار بالایی با شرایط چین دارد، فولاد است. بهای این فلز که مدت‌ها در قیمت ثابت 220 دلار مورد دادوستد قرار می‌گرفت، از چندی پیش با سقوطی شدید تا مرز 100 دلار در هر تن پایین آمد اما بار دیگر روند افزایشی به خود گرفته است. با این حال با توجه به دورنمای وضعیت اقتصادی چین در کنار احتمالات مثبت و منفی از نوسان ارزش دلار، چشم‌انداز فولاد در بلند‌مدت چندان روشن به نظر نمی‌رسد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از سیکینگ آلفا (Seeking Alpha)؛ انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود به ترسیم افق چشم‌انداز قیمت و تقاضای جهانی فولاد پرداخته که این تصویر چندان زیبا و دلچسب نیست. در این گزارش آمده است که به احتمال زیاد میزان مصرف فولاد سال جاری میلادی تا نزدیک سطح یک هزار و 487 میلیون تن خواهد رسید که این رقم از افتی به بزرگی 5/0 درصد نسبت به سال گذشته میلادی حکایت دارد و به نوبه خود، 3 درصد کمتر از سال 2014 خواهد بود.
براساس این گزارش، انجمن جهانی فولاد در ماه اکتبر سال گذشته، با اشاره به اینکه چشم‌انداز تقاضای فولاد مثبت است، پیش‌بینی کرده بود میزان مصرف فولاد طی سال جاری میلادی در حدود یک هزار و 523 میلیون تن خواهد بود، این در حالی است که با توجه به شرایط کنونی و دورنمایی که در حال حاضر می‌توان برای فولاد ترسیم کرد، با احتمال خیلی بالا شاهد معکوس شدن روند مصرف فولاد برای سال 2016 خواهیم بود، کما اینکه بازار جهانی فولاد در حال حاضر در شرایط رکودی قرار دارد و تشدید عوامل کاهنده نیز زمینه‌ساز تعمیق این بحران می‌شد.
رو یترز، برای فهم بهتر مقیاس این مشکل، این چنین توضیح می‌دهد که با توجه به اطلاعات رسمی موجود، میزان ظرفیت تولید چین تقریبا بیش از 1.1 میلیارد تن در سال است، هرچند تحلیلگران برآورد کرده‌اند که حدود 100 میلیون تن محصول دیگر نیز احتمالا از طریق غیرقانونی تولید می‌شود. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که کل ظرفیت مازاد موجود در حدود 300 تا 400 میلیون تن در سال تخمین زده می‌شود، چرا که میزان مصرف فولاد از آغاز سال جاری میلادی تا کنون، نزدیک به 4 درصد افت داشته و تا مرز 645 میلیون و 400 هزار تن پایین آمده است. پیش‌بینی می‌شود این رقم برای سال 2017 میلادی، افتی بیش از 3 درصد داشته باشد. طبق داده‌های رسمی، میزان صادرات فولاد چین طی سال 2015 به رکورد 110 میلیون تن دست یافته که از کل مصرف ایالات متحده بیشتر است. هر چند نسبت کمی از این حجم به‌طور مستقیم به ایالات متحده وارد شد، اما اثرات آن در کاهش قیمت در مقیاس جهانی به‌وضوح مشهود بوده است.
اگرچه انجمن آهن و فولاد چین(CISA) و برخی از بزرگان صنعت فولاد پیش از این نیز پیش‌بینی کرده بودند که میزان صادرات فولاد طی سال 2016 میلادی با کاهش چشمگیری همراه خواهد بود، در همین راستا، آمارهای منتشر شده از سوی دولت چین از افت 30 درصدی محموله‌ها طی ماه مارس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی خبر دادند. حال باید دید تصمیمات دولت چین در بازه میان‌مدت و بلندمدت چه تاثیری بر روند بازار داخلی و جهانی فولاد خواهد گذاشت.


فرار فولادسازان از «دپو»

در حالی میزان تولید شمش فولاد در سال ۹۴ به 7/ 16 میلیون تن رسیده که طی ۱۲ ماهه سال گذشته، ۱۵ میلیون و ۲۸۴ هزار تن محصولات فولادی تولید شده است. در حالی بازار داخلی فولاد مدت‌هاست که به دلیل نبود تقاضا با رکود دست و پنجه نرم می‌کند که آمارهای جدید انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می‌دهد شرکت‌های فولادساز کشور در ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۶ میلیون و ۷۰۸ هزار تن فولاد خام تولید کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۹۳ (۱۶ میلیون و ۸۰۵ هزار تن)، حاکی از کاهش 57/ 0 درصدی است.

این در حالی است که به نظر می‌رسد با توجه به جریان دامپینگ چین و واردات محصولات فولادی به ایران، تولیدکنندگان کشور تصمیم گرفته‌اند که از سال گذشته میزان تولید محصولاتی مانند تیرآهن، میلگرد، ورق و سایر محصولات را کاهش دهند چراکه وجود دپو در انبارهای کارخانه‌ها طی این مدت فولادسازان را با زیان سنگینی مواجه کرده بود به‌طوری که طی ۱۲ ماهه سال گذشته، ۱۵ میلیون و ۲۸۴ هزار تن محصولات فولادی تولید شد که سازندگان فولاد با توجه به کاهش تقاضا در بازار مصرف، میزان تولید را هفت درصد نسبت به سال ۹۳ کاهش دادند. شرکت‌های فولادی در اسفندماه گذشته، یک میلیون و ۳۳۷ هزار و ۱۹۴ تن فولاد خام و یک میلیون و ۲۳۷ هزار و ۹۰۶ تن محصولات فولادی تولید کردند که این میزان تولید در مقایسه با رقم مدت مشابه سال ۹۳ (یک میلیون و ۳۲۱ هزار و ۱۰۹ تن فولاد خام و یک میلیون و ۲۶۳ هزار و ۸۲۹ تن محصولات فولادی)، به ترتیب 2/ 1 درصد رشد و 2 درصد کاهش یافت.


دیدگاه جدید سیتی گروپ درباره بازار سنگ‌آهن

در سه ماه نخست سال جاری میلادی، قیمت سنگ‌آهن ۲۳ درصد رشد کرد؛ زیرا در چین تولیدکنندگان فولاد برای پر کردن انبارها از سنگ‌آهن وارد بازار شدند و نیز تولید سنگ‌آهن در برخی معادن استرالیا به دلایل مختلف دچار اختلال شد. قیمت‌ها در سال جاری میلادی تاکنون ۳۹ درصد رشد کرده و به هر تن 3/60 دلار رسیده است. در واقع متوسط قیمت هر تن سنگ‌آهن با عیار 62 درصد، امسال تاکنون 50 دلار بوده است. برخی نهادهای تحلیلگر نسبت به افق بازار این ماده خام خوش‌بین نیستند. بانک سیتی‌گروپ در گزارش جدید خود آورده است، متوسط قیمت سنگ‌آهن امسال و سال آینده میلادی به ترتیب 45 دلار و 39 دلار خواهد بود. در سال 2018 متوسط قیمت‌ها 38 دلار پیش بینی شده است. این بانک در گزارش قبلی خود متوسط قیمت‌ها در سال جاری را 35 دلار و برای سال‌های 2017 و 2018 میلادی، 35 دلار پیش‌بینی کرده بود. در گزارش سیتی‌گروپ آمده است، احتمالا در سه ماه کنونی قیمت‌ها بالا باقی خواهند ماند و دو عامل اصلی آن، اختلال در عرضه سنگ‌آهن از استرالیا و کاهش اندک تولید فولاد در چین است.

اما در نیمه دوم امسال و دو سال آینده، این دو عامل از بین می‌روند و بار دیگر شاهد کاهش قیمت‌ها خواهیم بود. هفته گذشته مدیر شرکت ریو تینتو اعلام کرد احتمالا در نیمه دوم امسال قیمت سنگ‌آهن کاهش خواهد یافت؛ زیرا تولیدات جدید اثر مثبت تقاضای بالا از سوی چین را خنثی می‌کند.در بخش دیگری از گزارش سیتی گروپ آمده است، افزایش تولید به‌ویژه از سوی چهار شرکت ریو‌تینتو، بی‌اچ‌پی بیلیتون، ویل اس‌ای و فورتسکیو و کاهش احتمالی قیمت فولاد، عواملی هستند که سبب کاهش قیمت سنگ‌آهن در نیمه دوم امسال و دو سال آینده خواهند شد.طی سه سال اخیر قیمت سنگ‌آهن کاهش یافته و عامل آن مازاد عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ بوده است. سیتی‌گروپ پیش‌بینی کرده مازاد عرضه سال آینده دو برابر شده و به 38 میلیون تن خواهد رسید. در سال 2018 این رقم به 14 میلیون تن کاهش خواهد یافت؛ اما در سال 2019 بار دیگر شاهد رشد مازاد خواهیم بود. پیش‌بینی شده در آن سال مازاد عرضه 44 میلیون تن خواهد بود.در ماه گذشته میلادی تولید فولاد در چین به رقم بی‌سابقه 65/70 میلیون تن رسید؛ زیرا تولیدکنندگان تلاش کردند از قیمت بالای فولاد بهره ببرند، اما در سه ماه اول امسال میزان تولید فولاد در این کشور 2/3 درصد کاهش یافت. چین نیمی از کل فولاد جهان را تولید می‌کند.



" گروه 1 "

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی