اخبار دنیای نفت و پتروشیمی 5 اردیبهشت
افزایش یک میلیون بشکه ای تولید نفت پس از برجام
با گذشت حدود سهماه از اجرایی شدن برجام وزیر نفت از افزایش یک میلیون بشکهای تولید نفت کشورمان در این بازه زمانی خبر داده است. بر این اساس میتوان گفت تولید نفت کشورمان به سطح قبل از تحریمها رسیده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» تحریمهای نفتی ایران از سال 2011 آغاز شد و در پی آن میزان تولید نفت ایران از بیش از 3.8 میلیون بشکه در روز به حدود 2.6 میلیون بشکه رسید، میزان صادرات نفت ایران نیز از حدود 2.4 میلیون بشکه در روز به کمتر از یک میلیون بشکه رسید. طی یک سال قبل از اجرایی شدن برجام متوسط تولید و صادرات نفت کشورمان به ترتیب حدود 2.8 و یک میلیون بشکه در روز بود، حال وزیر نفت اعلام کرده که در پی اجرایی شدن برجام در اواخر دی ماه سال گذشته، تولید نفت کشورمان رشد یک میلیون بشکهای نسبت به قبل از تحریمها داشته که با این حساب میتوان گفت که تولید نفت کشور در بازه سه ماهه بعد از لغو تحریمها رشد 36 درصدی داشته است. پیش از این مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از عبور میزان صادرات نفت خام ایران از مرز دو میلیون بشکهای خبر داد که نشان از رشد 100 درصدی صادرات دارد.
ظرفیت تولید مجتمع های پتروشیمی شش میلیون بشکه افزایش می یابد!
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اعلام کرد: با برنامهریزیهای انجام شده، امسال حدود ٦ میلیون تن به ظرفیت تولید مجتمعهای پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد.معاون وزیر نفت در مراسم گرامیداشت میلاد حضرت علی (ع) که در شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان برگزار شده بود، با تاکید بر لزوم مشارکت تمام بخشهای فعال در صنعت پتروشیمی برای تکمیل زنجیره ارزش و تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: باید با عزمی ملی در راه کاهش خام فروشی و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا، حرکت کنیم. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: صنعت پتروشیمی میتواند به دلیل تولید محصولات با ارزش افزوده بالا روند کاهش خام فروشی نفت و گاز را شتاب بخشد و امید است امسال در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش بیشتری داشته باشیم.وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی کشور ٦٠ میلیون تن است و مجموع تولید این صنعت در سال گذشته ٤٦ میلیون تن بوده است، ادامه داد: امید است امسال با بهرهبرداری از فازهای جدید پارس جنوبی، تامین خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی و همچنین بهرهبرداری از چند طرح توسعهای پتروشیمی، رقم تولید افزایش مطلوبی بیابد. شاهدایی تصریح کرد: با برنامهریزیهای انجام شده امسال حدود ٦ میلیون تن به ظرفیت تولید افزوده خواهد شد. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ٥٥ طرح در دست اجرا داریم و ٢٨ طرح جدید نیز برنامهریزی شده است، گفت: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا ١٠ سال آینده به ١٦٠ میلیون تن خواهد رسید و با تکمیل زنجیره ارزش و توسعه متوازن میتوان محصولات متنوع و نهایی پتروشیمیهای کشور را روانه بازارهای داخلی و خارجی کرد. به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، وی افزود: توسعه و ایجاد زیرساختها از برنامههای راهبردی صنعت پتروشیمی ایران است و در این مسیر نیازمند تعامل و همکاری گستردهای هستیم. شاهدایی با اشاره به ساخت طرح پتروشیمی مسجدسلیمان گفت: این طرح با توجه به وجود زیرساختهای مطلوب در سطح منطقه و نیز دارا بودن شرایط خوب در مسیر ساخت میتواند در رشد و توسعه اقتصادی استان خوزستان و منطقه مسجدسلیمان تاثیرگذار بوده و منجر به توسعه فراگیر شود.
رکورد صادرات محصولات پتروشیمی کشور شکسته شد
شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی با بیش از 13.4 میلیون متریک تن در سال ١٣٩٤ موفق به شکستن رکورد صادرات محصولات پتروشیمی شد. به گزارش «شانا» شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی با صادرات بیش از ١٣ میلیون و ٤٨٧ هزار متریک تن در سال ١٣٩٤ موفق به شکستن رکورد صادرات محصولات پتروشیمی کشور شد. این شرکت با صادرات بیش از ١٣ میلیون و ٤٨٧ هزار متریک تن در سال ١٣٩٤ نسبت به مدت مشابه در سال ٩٣ رشد ١٢درصدی صادرات را به لحاظ وزنی تجربه کرده است. بر پایه این گزارش، برچیده شدن تحریمهای بینالمللی که تا پیش از این صنعت نفت ایران را هدف گرفته بود آغاز راهی بود برای تنفس دوباره صنایع ایران و بهخصوص صنعت پتروشیمی که سالیان دراز است از سرمایهگذاریهای خارجی بیبهره و در عرصه تجارت خارجی با چالشهایی روبهرو بوده است. لغو تحریمها از صنعت پتروشیمی ایران در حالی است که برابر قانون اقتصاد مقاومتی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری، صنعت پتروشیمی ایران در چشمانداز آتی خود تبدیل مواد خام به آخرین و گران ترین نوع محصولات و جلوگیری از خامفروشی را هدفگذاری کرده است. در این میان، افزایش تولید اتیلن در ایران با هدف افزایش تولید محصولات پلیمری و صادرات بخشی از آن که امکان تبدیل به محصولات نهایی قابل مصرف را در داخل ندارد از جمله برنامههای پیشبینی شده در صنایع پتروشیمی ایران و بخش میانی و پایین دستی است.
گروه 3
- ۹۵/۰۲/۰۵