اخبار اقتصادی 6 اردیبهشت
به نام خدا
کدال
فخوز
مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام شرکت فولاد خوزستان
موضوع: تمدید مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1394/11/28 با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ 8,000,000 میلیون ریال بهمبلغ 14,472,000 میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ 6,120,000 میلیون ریال، از محل سود انباشته مبلغ 352,000 میلیون ریال، ) ، مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام از تاریخ 1395/02/10 لغایت تاریخ 1395/02/25 و شماره حسابهای زیر جهت واریز وجوه تعیین شده ست.
شماره حساب: 0220848768001
بانک: ملی ایران
شعبه: مجتمع فولاد اهواز
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
کانال کدال⬇️⬇️
https://telegram.me/codal_i
رشد تولید فولاد چین در ۱۰ روز نخست آوریل ۲۰۱۶
انجمن فولاد چین (CISA) امروز گزارش عملکرد 10 روز اول تولید ماه آوریل چین را منتشر کرد که نشان از رشد 3.4 درصدی تولید نسبت به 10 روز آخر فوریه دارد.
به گزارش ماین نیوز، رشد تولید به معنی مازاد عرضه بوده و متاسفانه مازاد تقاضا متناسب با این رشد ایجاد نشده است. به عنوان نمونه موجودی انبار فولادسازان نسبت به ماه مارس 7 درصدی اضافه شده و به 12.9 میلیون تن رسیده است.
خبر اثرگذار بعدی روی قیمت فولاد، رشد آمار وامدهی بانک ها است. در ابتدا تصور میشد این وامها در کل اقتصاد هزینه و رشد تمامی شاخصها را باعث میشود. حالا معلوم شده این وامها عموما در بخش ساختمان رفته در واقع ریسک بسیار بالا است و اگر وامها ادامه نیابد، بازار به شدت سقوط میکند.
معاملات فولاد چین امروز صبح تقریبا راکد بود و سفارش زیادی رد و بدل نمیشد. همچنین امروز ارزش دلار استرالیا که تابعی از قیمت سنگ آهن است، بعد از مدتها کاهش یافت. پیشبینی میشود با تداوم رشد تولید فولاد چین، بخشی از حباب هفتههای اخیر در بخش فولاد و سنگ آهن تخلیه شود.
رشد 400 تومانی فلز ای سرخ در تالار نقره
سحر نمایشی: بر اساس روند مثبت متغیرها و همان طور که بر اساس پیشبینی کارشناسان حوزه فلزات پایه انتظار میرفت، قیمت مس در معاملات روز یکشنبه بورس کالای ایران با افزایش بیش از 400تومانی در هر کیلو نسبت به آخرین معامله در هفته گذشته مواجه شد. این در شرایطی است که قیمت فلز سرخ در بازارهای جهانی روز جمعه گذشته کاهش یافت و به 5 هزار و 25 دلار در هر تن رسید. البته به گفته معاملهگران افزایش نرخ این فلز در بازارهای داخلی به دلیل میانگین مثبت هفتگی این فلز بوده است. فلز سرخ که از ابتدای ماه مارس روند نزولی در پیش گرفته بود پنجشنبه گذشته با رشد حدود 5 درصدی به کانال 5 هزار دلاری صعود کرد. به عقیده تحلیلگران قیمت نفت، افق اقتصاد جهان، بهویژه اقتصاد چین و تغییرات ارزش دلار، سه عامل مهم تاثیرگذاری هستند که موجب افزایش قیمت مس و افق روشن این فلز در بورس فلزات لندن و در نهایت بازار داخلی شده است.
البته این شرایط بر معاملات روز گذشته بورس کالا نیز حاکم بود؛ چرا که روز یکشنبه عرضههای مس در تالار صنعتی با روند صعودی همراه شد و افزایش بیش از 2 درصدی را نسبت به معامله قبلی تجربه کرد. از طرفی میزان تقاضای محصولات مسی در این تالار معاملاتی نسبت به هفته گذشته به خصوص برای مفتول شرکت صنایع ملی مس افزایش یافته بود. به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه دلیل این رشد تقاضا پیشبینی برای افزایش قیمتها طی هفته پیش رو خواهد بود. به گفته این فعال آگاه حتی شنیدهشده در بازار غیررسمی این محصولات برخی فروشندگان در این روز از فروش محصولات خود اجتناب کردهاند. به این ترتیب، روز یکشنبه 5 اردیبهشت، بورس کالای ایران شاهد معامله بیش از 24 هزار تن انواع مس بود که در این میان 2 هزار و500 تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملات شد. این شرکت همچنین 2 هزار تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضهشده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز میتوان به 140 تن سولفور مولیبدن، 18 تن کنسانتره فلزات گرانبها و 20 هزار تن مس سرباره اشاره کرد. علاوه بر این، 300 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این روز روی تابلوی معاملات رفت.
بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 16 هزار و 582 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش 474 تومانی را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 2 هزار و 500 تن بوده درحالیکه میزان تقاضا یک هزار و 240 تن ثبت شد. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت 17 هزار و 732 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، رشد 473 تومانی در قیمت پایه را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول 2 هزار تن بوده است، درحالیکه تقاضاکنندگان خواستار 580 تن از این محصول بودهاند. مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه 17 هزار و 379 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، افزایش 473 تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 300 تن بود در حالی که تقاضای 180 تنی را شاهد بوده است.
از سوی دیگر این فلز سرخ هم اکنون در بازار آزاد با قیمت 17 هزار و500 تومان در هر کیلو به فروش میرسد که نسبت به شنبه گذشته افزایش 500 تومانی داشته است. از طرفی در بازار آزاد اگرچه در مقایسه با هفتههای گذشته قیمتها مثبت به ثبت رسید، اما همچنان تجار سعی در رشد قیمتها دارند. در این میان قویترین پیشبینی این است که اگر نوسان مثبت قیمت ارز و بهای نفت در روزهای آتی ادامه پیدا کند، احتمال دارد روند صعودی قیمتها در بازار داخلی این محصولات هم ادامهدار باشد، چراکه در هر صورت بخشی از این نوسانات بازار جنبه روانی دارد، اما موضوع دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از کارشناسان قیمت نفت را هم صعودی پیشبینی کرده و معتقدند با توجه به پارامترهای موجود مس و سایر فلزات اساسی نیز رشد بیشتری را تجربه خواهد کرد.
فولادسازان در مسیر سونامی کاهش قیمت؟
گروه بورس کالا-سارا مالکی: رشد قیمت محصولات فولادی در هفتههای گذشته و در حالیکه رکود تقاضا در بازار همچنان پابرجاست، با اما و اگرهای فراوانی همراه شده است. در این میان اگرچه کارشناسان با ارائه توضیحات و تحلیل شرایط جهانی، رشد قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی را منطقی ارزیابی میکنند، اما ادامه داشتن رکود تقاضا در بازار و همچنین ریزش قیمتها که از چهارشنبه گذشته آغاز شده است، معادلات و تحلیلها را با تغییراتی همراه کرده است.بر این اساس رشد حدود 600 تومانی محصولات فولادی از یکسو و نبود مشتری و بازگشت قیمتها از سوی دیگر این سوال که «آیا قیمتها در بازار فولاد حبابی شدهاند؟» را بار دیگر مطرح میکند. هرچند برخی کارشناسان در پاسخ به چنین سوالی با استناد به رشد قیمتهای جهانی، تغییرات فعلی در بازار داخلی را توجیهپذیر میدانند و به حبابی بودن بازار اعتقادی ندارند، در مقابل اما گروهی دیگر قیمتها را در بازار فعلی فولاد حبابی ارزیابی میکنند. به عقیده برخی کارشناسان در حالیکه مصرفکننده واقعی در بازار وجود ندارد و سایر کالاهای مربوط به پروژههای ساختمانی جهش قیمتی را تجربه نکردهاند، رشد چشمگیر محصولات فولادی بدون توجیه و محکوم به بازگشت خواهد بود.
این مقایسه و تحلیل در حالی از سوی برخی کارشناسان بازار وجود دارد که از دیگر سو برخی کارشناسان مسیر قیمتها در بازار فولاد را در بلند مدت افزایشی ارزیابی میکنند. این دسته از کارشناسان با نگاهی به قیمت عرضه شمش در بورس کالا این پیشبینی را مطرح میکنند. آنها همچنین عقیده دارند علت اصلی ریزش نسبی قیمتها که از چهارشنبه گذشته آغاز شد، به پایین بودن قیمت خرید این اجناس باز میگردد، در حالیکه خریدهایی که از این پس انجام میگیرند. روی قیمتهای جدید خواهند بود. به این ترتیب از نگاه این دسته از کارشناسان به نظر میرسد بازار فولاد روی قیمتهای فعلی ثبات داشته باشد. با این حال نبود تقاضای واقعی در بازار، بهعنوان یکی از قطعات گمشده، پازل افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار فولاد را ناقص و اما و اگرهایی را باقی میگذارد.
با وجود تمام بحثهایی که پیرامون رشد قیمتها در بازار فولاد وجود دارد، مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» که در ابتدا مطرح شد؛ قیمتهای فعلی بازار فولاد را حبابی ارزیابی میکند. شهرام میرآخورلو با تاکید بر حبابی بودن قیمتها در بازار فولاد، ضعیف بودن تقاضا در بازار را نیز مورد اشاره قرار میدهد و عقیده دارد: «افزایش قیمتی که طی چند هفته گذشته شاهد آن بودهایم، مانند یک سونامی به کارخانهها باز خواهد گشت.» میرآخورلو دو مبدأ برای رشد قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی قائل است و میگوید: بعد از تصمیم چین برای کاهش 100 تا 150 میلیون تنی فولاد، عرضه جهانی فولاد تحت تاثیر این تصمیم قرار گرفت و در حالیکه عملا نه در دنیا و نه در ایران تقاضای موثری برای مصرف فولاد ایجاد نشده بود، قیمتها صرفا تحت تاثیر کاهش عرضه قرار گرفتند. مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت افزایش تعرفه واردات فولاد را که از اواخر اسفند ماه گذشته آغاز شد یکی دیگر از علتهای رشد قیمت در بازار داخلی میداند. میرآخورلو با ارائه این توضیحات در ادامه میگوید: به نظر میرسد در حال حاضر بازار کالا در انحصار عدهای خاص است که میتوانند قیمتها را مدیریت کنند، اما این شرایط پایدار نخواهد بود زیرا تقاضای موثری در بازار وجود ندارد و به نظر نمیرسد بودجههای عمرانی نیز در آیندهای نزدیک به پروژهها تزریق شوند. میرآخورلو در حالی به نبود تقاضای موثر در بازار اشاره میکند که به نظر میرسد معاملات بازار فولاد در حال حاضر بین تعداد محدودی از تجار رقم میخورد و بازی معاملاتی همین تعداد محدود نیز دامنه قیمتها را تغییر میدهد. همانطور که در گزارشهای پیشین اشاره شده بود، خریدهایی که حالا و از سوی عدهای خاص انجام میشود با هدف انبار کردن است نه به مصرف رساندن. به این ترتیب به نظر میرسد اتفاقی که مدتی است بازار فولاد را متحول کرده، انتقال موجودی انبار تولیدکنندگان به انبارهای برخی تجار است، اما با قیمتهایی متفاوت که هنوز مشخص نیست در بازار و از سوی مصرفکننده نهایی خریداری خواهد داشت یا خیر.
رشد قیمتها پایدار نخواهد بوداما پیشبینی میرآخورلو از چگونگی روند تغییرات قیمتی در بازار فولاد، مقطعی بودن رشد قیمتی است که حالا شاهد آن هستیم. او در توضیح بیشتر میگوید: اگرچه جو روانی در بازار به علت رشد قیمتها خوب است، اما هیچ اتفاقی مبنی بر تقویت مصرف فولاد رخ نداده است، بنابراین طبیعی است که با ادامه داشتن این روند فروشندگان بازار برای تحریک تقاضا و بر اینکه متضرر نشوند، حاضر به فروش کالاهای خود با قیمتهایی پایینتر شوند.
میرآخورلو عقیده دارد این اتفاق بر اساس منطق بازار رخ خواهد داد، زیرا این ارزش سرمایه است که برای واحدهای توزیعی اهمیت دارد. بنابراین چنانچه آنها با تقاضایی مواجه نشوند، برای حفظ هرچه بیشتر سرمایه خود حاضر به فروش با قیمتهایی پایینتر خواهند شد، اتفاقی که میتواند عمر روزهای خوش برای تولیدکنندگان را بسیار کوتاه کند. میرآخورلو عقیده دارد چنانچه شاهد این چرخش موضع از سوی توزیعکنندگان باشیم، شیب نزولی قیمتها بسیار تند خواهد بود. البته این پیشبینی میرآخورلو در شرایطی محتملتر به نظر میرسد که تولیدکنندگان فولاد، کالاهای تولیدی خود را به خریدارانی خاص نفروشند. لازمه این کار عرضه محصولات فولادی در تناژهایی نه چندان سنگین در بورس کالا است تا به این ترتیب تعداد بازیگران برای خریدهای عمده افزایش پیدا کند.
میرآخورلو در این زمینه میگوید: طبیعی است که اگر پارتهای سنگین از سوی تولیدکنندگان در بورس کالا عرضه شود، رهبری قیمتها به دست عدهای خاص خواهد افتاد که البته تمام تلاش سازمان حمایت مقابله با چنین روندی است. برای مثال ما مکاتباتی با واحدهای تولیدی و همچنین بورس کالا انجام دادهایم تا در کنار عرضههای سنگین، عرضههای کوچکتری هم انجام شود تا کشف قیمت به درستی رخ دهد. میرآخورلو جریان داشتن خردهفروشی را یکی از الزامات مدیریت بازار و کشف واقعی قیمتها میداند و میگوید: فروش بارهای بزرگ باعث میشود تا عدهای خاص اقدام به قیمتسازی کنند و ماموریت ما مواجهه با چنین اتفاقاتی است، برای مثال همین حالا به خوبی میتوان مشاهده کرد که بازار فولاد روی موج روانی سوار شده است و به پیش میرود، در چنین شرایطی افراد برای کسب سود بیشتر در آینده خود را ملزم خرید میدانند و همین اتفاق نیز دامنه قیمتی را بالا و پایین میبرد. مدیر کل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت بار دیگر با تاکید بر حبابی بودن بازار فولاد میگوید: قطع به یقین بازار در حال حاضر حباب دارد، اما روند کاهش و تثبیت قیمتها در بازار از چند روز قبل آغاز شده است. اما با تمام این تفاسیر میرآخورلو عقیده دارد نظارتها بر بازار و مقابله با هدایت قیمتها از سوی سازمانهای دولتی از جمله سازمان حمایت ادامه دارد، اما این در حالی است که بازاری که به هم ریخته است، ساختنش زمان خواهد برد.
گروه 1
- ۹۵/۰۲/۰۷