تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار ساختمان 95/2/7

سه شنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۶ ب.ظ | | ۰ نظر

 

توافق خارجی در شهرهای جدید

متولی عمران و توسعه «شهرهای جدید» کشور بعد از حدود یک سال مذاکره با شرکت‌های ساختمانی از 6 کشور اروپایی و آسیایی علاقه‌مند به بازار مسکن ایران، توانست برای ساخت و اجرای 15 پروژه مسکونی و غیرمسکونی، با سرمایه‌گذاران خارجی به توافق اولیه برسد. 17 شهر جدید موجود در کشور با ظرفیت استقرار دست‌کم 3 میلیون نفر، در حال حاضر حدود 800 هزار نفر جمعیت ساکن را در خود جا داده است که علت عدم استقبال سکونتی از سایر واحدهای مسکونی ساخته شده در این مناطق به ضعف خدمات و کاربری‌های مکمل سکونت مربوط است.

شرکت عمران شهرهای جدید برای رفع این کمبود، سال گذشته 105 پروژه و ریزپروژه سرمایه‌گذاری برای تکمیل نیازهای سکونتی شهرهای جدید فعال در کشور طراحی کرد که 50 پروژه از آنها در 7 گروه کاربری به ارزش 17 میلیارد یورو معادل 66 هزار میلیارد تومان- برای جذب سرمایه‌های خارجی طبقه‌بندی شد و مابقی از طریق مشارکت دولت با سرمایه‌گذاران ایرانی، به تصویب رسیده و هم‌اکنون توسط شرکت‌های داخلی در دست اجرا قرار دارد. حبیب‌الله طاهرخانی، عضو هیات‌مدیره شرکت عمران شهرهای جدید روز گذشته درباره «میزان پیشرفت در مذاکرات با شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید» گفت: تاکنون برای 15 پروژه به ارزش حدود 400 میلیارد تومان با تعدادی از شرکت‌های خارجی به توافق رسیده‌ایم و در عین حال مذاکره با سایر طرف‌های خارجی‌ ادامه دارد.

طاهرخانی با تاکید بر خط‌قرمز دولت در جذب سرمایه‌گذار خارجی بابت نحوه ارجاع کار به شرکت‌ها، اعلام کرد: برخی طرف‌های خارجی علاقه‌مند به کار پیمانکاری هستند اما هدف ما جذب سرمایه است و در بدترین حالت، حاضر به ورود شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذار به شکل فاینانس هستیم. وی افزود: در مجموع مذاکرات با طرف‌های خارجی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید، رو به پیشرفت است و در سال جاری توافقات سال گذشته و همچنین توافقات جدید با شرکت‌ها، به اجرا درخواهد آمد. متولی امور شهرهای جدید در وزارت راه و شهرسازی، در عین حال آمادگی دارد سرمایه شرکت‌هایی که اقدام به ساخت پروژه‌های مسکونی می‌کنند را در میان‌مدت و ازطریق فروش واحدهای مسکونی به اقشار هدف در شهرهای جدید، پرداخت کند.

دوره بازگشت سرمایه پروژه‌های آماده جذب سرمایه خارجی در شهرهای جدید، برای کاربری مسکونی بین 5 تا 6 سال و برای سایر کاربری‌ها بین 10 تا 12 سال تعیین شده و نرخ بازدهی سرمایه‌گذاری آنها نیز حداقل 20 درصد برآورد شده است. در بین پروژه‌های آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران خارجی، امکان ساخت کامل یک شهرک مسکونی یا شهر جدید از مرحله صفر تا تکمیل همه خدمات سکونتی و شهری نیز وجود دارد. در این پروژه‌ها، شرکت عمران شهرهای جدید آمادگی دارد از محل زمین‌های دولتی موجود در این شهرها با سرمایه‌گذار شریک شود و پروژه‌ها به‌صورت مشارکتی پیش برود. فرش قرمز 17 میلیارد یورویی وزارت راه و شهرسازی برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی به شهرهای جدید، در سال اول برپایی، به توافق با دو شرکت خارجی و مذاکره اولیه با سرمایه‌گذاران 6کشور اروپایی و آسیایی منجر شد.

با تصویب طرح اجرایی 50 پروژه سرمایه‌گذاری خارجی در 17 شهر جدید کشور، جذب سرمایه‌ای معادل 004 میلیارد تومان از کل ارزش ریالی فرصت‌های تعریف شده برای سرمایه‌گذاری کشورهای خارجی، در شهرهای جدید آغاز شد. اولین فاز ورود سرمایه‌گذاران خارجی به پروژه‌های ساختمانی شهرهای جدید در حالی از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد که تا پایان سال 94، از مجموع حدود 66 هزار میلیارد تومان ارزش کل فرصت‌های تعریف شده سرمایه‌گذاری خارجی در شهرهای جدید، هم اکنون معادل 6/ 0 درصد از ارزش کل این پروژه‌ها در قالب 15 ریز پروژه در برخی از این شهرها موافقت‌نامه دریافت کرده است. سال گذشته وزارت راه‌وشهرسازی با هدف ایجاد پویایی در شهرهای جدید به منظور تعریف نقش و عملکرد متنوع فراتر از اقدامات کالبدی و عمرانی سال‌های اخیر و همچنین تامین مالی گسترده برای طرح‌های عمرانی و مهمترین پروژه‌های ساختمانی در این شهرها، 50 طرح کلان برای جذب سرمایه‌های خارجی در شهرهای جدید طراحی و به سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بین‌المللی ارائه کرد.

این فرصت‌ها که فراتر از اقدامات یک دهه اخیر وزارت راه و شهرسازی که به‌صورت متمرکز ساخت انبوه واحدهای مسکونی در شهرهای جدید را هدف گرفته بود، تعریف شده است، طی یک‌ سال گذشته در مجموع منجر به تصویب 50 طرح عملیاتی برای جذب 17 میلیارد یورو سرمایه خارجی شد. از طرفی در سال گذشته، 55 پروژه سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی نیز در شهرهای جدید، در حوزه‌های گوناگون مسکونی، تجاری، خدماتی، تفریحی و توریستی، بهداشتی و درمانی، ورزشی، قطار برقی و همچنین احداث نسل دوم شهرهای جدید و... طرح مصوب دریافت کرد و در حال حاضر عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.

اولویت‌های جذب سرمایه خارجی

ساخت 13 شهر جدید در قالب نسل دوم شهرهای جدید به‌صورت کامل به‌عنوان بسته سرمایه‌گذاری به ارزش 40 هزار میلیارد تومان (معادل 10 میلیارد یورو) شامل فاز اول آن با ظرفیت اسکان 350 هزار نفر در حدود 120 هزار واحد مسکونی به همراه تامین زیر ساخت‌ها و خدمات مورد نیاز، از جمله مهم‌ترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری تعریف شده از سوی وزارت راه‌وشهرسازی برای شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی است.

این در حالی است که احداث قطار برقی حومه‌ای 6 شهر جدید به ارزش 877 میلیون یورو، 15 پروژه تجاری-خدماتی به ارزش 4 میلیارد و 329 میلیون یورو در 7 شهر جدید و احداث 21 هزار واحد مسکونی در 5 شهر جدید با 835 میلیون یورو از دیگر اولویت‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی در قالب فرصت 17 میلیارد یورویی است.

فارغ از بسته سرمایه‌گذاری خارجی، سال گذشته ترکیب فرصت‌های سرمایه‌گذاری مهم در شهرهای جدید در نهایت به تصویب طرح اجرایی برای 55 پروژه مشخص در برخی شهرهای جدید به منظور سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی منجر شد. از مجموع این پروژه‌ها، 14 پروژه مربوط به شهر جدید پرند، 20 پروژه پردیس و یک پروژه متعلق به شهر جدید هشتگرد است. این در حالی است که شهر جدید امیرکبیر با یک پروژه، اندیشه با 4 پروژه، بهارستان با 10 پروژه، سهند با یک پروژه و مجلسی با 4 پروژه از دیگر شهرهای جدیدی هستند که در لیست پروژه‌های مشارکتی مصوب در شهرهای تابعه قرار دارند.

 

ابلاغ طرح فروش قسطی به شعب بانک مسکن

بانک مسکن دیروز اعلام کرد: دستورالعمل فروش قسطی مسکن را شنبه گذشته به شعب مرکزی خود در سراسر شهرهای کشور ابلاغ کرده و از ابتدای این هفته امکان ارائه تسهیلات غیر نقد برای خرید قسطی آپارتمان در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

مطابق آنچه در شعب بانک مسکن از جانب ستاد مرکزی بانک تصویب و ابلاغ شده است، متقاضی خرید قسطی اختیار دارد با جست‌و‌جو در بازار مسکن تهران و سایر شهرها واحد مورد نظر خود را انتخاب کند و در این میان نیازی به معرفی سازنده یا واحد مسکونی از جانب گروه یا نهاد خاصی نیست.

پیش‌تر برخی تشکل‌های ساختمانی اعلام کرده بودند طرح فروش قسطی باید از کانال آنها پیش برود اما بانک مسکن برای ایجاد رقابت در بازار فروش قسطی دامنه انتخاب واحد مسکونی توسط خریداران را مشروط به صاحب صلاحیت بودن سازنده آن ساختمان، باز گذاشته است.

 

طرح های جدید برای بافت فرسوده

شهردار تهران اعلام کرد: شهرداری تهران هم‌اکنون به متقاضیان ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده تخفیف ۵۰ درصدی عوارض را می‌دهد و تلاش دارد تا این تخفیف را به ۱۰۰ درصد برساند. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه‌وشهرسازی، محمدباقر قالیباف گفت: هم‌اکنون نیز عوارضی تحت‌عنوان عوارض متفرقه برای بافت فرسوده از ساکنان اخذ می‌شود که اعلام شده این عوارض حذف و جرایم ساخت‌وساز گذشته ساکنان بافت‌های فرسوده بخشیده شود.

قالیباف مهمترین دستاورد شهرداری تهران در بافت فرسوده شهری را ارتقای کیفیت زندگی عنوان کرد و افزود: حجم کارهایی که در ساماندهی بافت فرسوده وجود دارد بسیار بالا است و به همین دلیل نیز باید وام‌هایی که به ساکنان بافت‌های‌ فرسوده تعلق می‌گیرد به گونه‌ای باشد که آنها را دچار دردسر نکند. وی تصریح کرد: نهایت تخفیف‌هایی که قرار است به ساکنان بافت‌های فرسوده داده شود رقمی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان می‌شود و با این رقم حتما شهرداری در این کار مشارکت جدی خواهد داشت. قالیباف درباره سایر پیشنهادهای خود در ساماندهی مناطق بحرانی بافت‌های فرسوده شهری به اهمیت تامین زیرساخت‌ها اشاره کرد و گفت: تامین زیرساخت‌ها در مناطق بحرانی و آسیب‌پذیر بافت‌های شهری پس از شناسایی باید در اولویت قرار بگیرد و روش‌های منطقی برای تامین آن نیز مدنظر باشد.

 

گروه 2

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی