تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار بازار سیمان 16 اردیبهشت

پنجشنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۸:۲۹ ب.ظ | | ۰ نظر

صنعت "سیمان" ایران در معرض بحران جدی است||


عضو هیات مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور معتقد است، اگر رکود حاکم بر ساخت و ساز مسکن رفع نشود و موانع صادرات به عراق نیز برداشته نشود، صنعت سیمان ایران دچار بحران جدی خواهد شد.

به گزارش سیمان خبر شهریار گراوندی با اعلام اینکه کاهش صادرات سیمان ایران به عراق از مدت‌ها قبل آغاز شده، دلیل آن را تعرفه‌های سنگینی دانست که طرف عراقی خصوصا در سال جدید برای واردات سیمان از ایران وضع کرده است.

مدیرعامل سیمان سامان کرمانشاه با بیان اینکه روند افزایشی این تعرفه از دو سال گذشته آغاز شده، تاکید کرد: طرف عراقی سال گذشته تعرفه واردات سیمان به این کشور را از چهار دلار برای هر تن به 13 دلار برای هر تن رساند و امسال نیز پس از چند مرحله افزایش به 72 دلار برای هر تن رسیده است.

به گفته گراوندی با این رقم یعنی عملا صادرات سیمان به عراق منتفی شده و امکانپذیر نیست.

وی یادآوری کرد: البته اقلیم کردستان عراق هنوز از این قوانین تبعیت نکرده و ما صادرات به این بخش را داریم، اما بعید نیست که در آینده کردستان هم از این قوانین و تعرفه‌ها تبعیت کند.

عضو هیات مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور معتقد است، اگرچه کشور عراق حق دارد قوانینی برای حمایت از تولید داخلی وضع کند، اما با توجه به مناسباتی که با ایران دارد بهتر بود این روند تدریجی و با اطلاع قبلی انجام می‌شد تا به صنایع سیمان شوک وارد نشود.

گراوندی با اشاره به اینکه در این شرایط دولت باید پای کار بیاید و رایزنی کند تا تصمیم دولت عراق تدریجی اجرا شود، عنوان کرد: اگر این اتفاق رخ دهد، صنایع سیمان ما فرصت پیدا می‌کنند بازارهای جایگزینی را پیدا کنند.

وی کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقایی را از جمله بازارهایی دانست که می‌توانند جایگزین عراق برای صادرات سیمان ایران شوند و بیان کرد: البته با توجه به بعد مسافت و هزینه زیاد حمل و نقل دریایی، ورود به این بازارها حداقل در سال 95 ممکن نیست.

مدیرعامل سیمان سامان کرمانشاه، سیمان را یکی از اقلام بزرگ و با ارزش صادرات ایران دانست که سال گذشته 10 میلیون تن از سیمان کشور به عراق صادر شده است.

به گفته این صادرکننده، با ادامه این روند صنایع سیمان کشور با خطر تعطیلی جدی رو به رو می‌شوند، چون در داخل کشور هم به دلیل رکود ساخت و ساز ظرفیت مصرف کاهش یافته است.

گراوندی افزود: اکنون 72 واحد تولید سیمان خاکستری در کشور فعال است که ظرفیت تولید سالانه 80 میلیون تن سیمان را دارند.

وی میزان مصرف داخلی کشور را 50 میلیون تن در سال دانست و تاکید کرد: سالانه حدود 30 میلیون تن سیمان مازاد بر مصرف در کشور تولید می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان کشور گفت: اگر رکود ساخت و ساز بازار مسکن داخل حل نشود و موانع صادرات به عراق نیز برداشته نشود، صنعت سیمان ایران دچار بحران جدی خواهد شد.
مصاحبه از ایسنا-کرمانشاه

قول وزیر صنعت برای رفع ممنوعیت صادارت سیمان به عراق ||


دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از قول وزیر صنعت برای رفع مشکل ممنوعیت صادارت سیمان به عراق خبر داد و گفت: قرار شده با لغو ممنوعیت صادرات سیمان ایران به عراق این امر در آینده به صورت کانالیزه انجام شود.

به گزارش سیمان خبر عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با تسنیم، در رابطه با جلسه روز گذشته هلدینگ‌های سیمان با وزیر صنعت که به منظور بررسی ممنوعیت صادارت سیمان به بازار عراق برگزار شده بود، اظهار داشت: در این جلسه فعالان سیمان موضوعات مختلفی را مطرح کردند و در نهایت وزیر صنعت اعلام کرد که تلاش خود را برای رفع این مشکل انجام خواهد داد.

وی با بیان اینکه قرار شده با لغو ممنوعیت صادرات سیمان ایران به عراق این امر در آینده به صورت کانالیزه در بخش سیمان و کلینکر انجام شود، افزود: پیش از این هر کسی امکان صادارت سیمان خود را به بازار عراق داشت اما در صددیم در آینده این موضوع را مدیریت کرده و فقط چند شرکت که مزیت صادارتی دارند این اقدام را انجام دهند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه به نظرمی‌رسد ممنوعیت صادارت سیمان به عراق برطرف شود، گفت: در حال حاضر بازار عراق به دلیل مشکلات مالی و کاهش قیمت نفت نیاز چندانی به سیمان وارداتی ندارد، اما در اوسط تیرماه نیاز آنها به سیمان افزایش یافته و مجبور به واردات هستند.

شیخان اضافه کرد: در مجموع قرار شده رایزنی ها با بازرگانی عراق انجام و این ممنوعیت که برای تمام کشورها اعمال شده برطرف شود.




تحلیل خبر: مسئولین  باید یه زمینه ای ایجاد کنند که به غیر از عراق  و کردستان به حاهای دیگ هم صادر بشه و اینکه یه تیم رو بفرستن عراق برای مذاکره و حتی میتونن یه تیم کارشناسی رو استخدام کنن تا ببینن کدوم کشورها پتانسیل صادرات رو داره و بعد تیمی را برای مذاکره با ان کشورها مذاکره کنن.

گروه 5

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی