تحلیل مالی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

این وبلاگ توسط جمعی از دانشجویان مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی به عنوان پروژه ی کلاسی درس اصول مدیرت مالی2 اداره میشود.
این صفحه به صورت روزانه اپدیت میشود و مطالب آن شامل خلاصه ی روزنامه های اقتصادی و بورسی موجود من باب نگاهی کلی به موقعیت کلان اقتصادی و وضعیت موجود صنایع مختلف و همچنین گزارش های سایت کدال حول صنایع منتخب میباشد.

اخبار ساختمانی18 اردیبهشت

يكشنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۲۸ ب.ظ | | ۰ نظر

بسمه تعالی

 

بازار داغ خرید و فروش آپارتمان‌

چرخ بازار خرید و فروش ملک در تهران بهتر از گذشته می‌چرخد. این گزاره را اکثر مشاوران املاک تایید می‌کنند که حجم معاملات صورت گرفته در طول یک ماه کاری اخیر از مدت مشابه سال 94 و حتی بیش از ایام زمستان که اولین نشانه‌های پیش رونق ظهور یافت، بیشتر بوده است. در این میان متقاضیان آپارتمان‌های متراژ پایین با حداکثر مساحت 50 مترمربع بیشتر است و دلالان بازار ملک به همین دلیل از این فایل‌ها با عنوان «تراول چک» و «طلا» یاد می‌کنند؛ چراکه با وجود این صف تقاضای پررونق، هر زمان مالک اراده کند می‌تواند آپارتمان خود را به وجه نقد تبدیل کند.

بررسی‌ها از بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی نشان می‌دهد اخیرا برخی از مالکان آپارتمان‌های متراژ پایین، ملک خود را اندکی بیشتر از قیمت متعارف منطقه قیمت‌گذاری کرده‌اند، چراکه معتقدند خریداران با بودجه محدود توان معامله بزرگ مقیاس‌ها را ندارند و ناچار باید به قیمت پیشنهادی آنها تن دهند. این در حالی است که متقاضیان خرید نیز به سادگی حاضر نمی‌شوند قیمت‌های پیشنهادی بالاتر از عرف را بپذیرند و تلاش می‌کنند در بازار آرام فعلی بهترین گزینه ممکن را بیابند. در عین حال کم نیستند فروشندگانی که آپارتمان زیر 50 متر خود را به قیمت و حتی قدری پایین‌تر از قیمت منطقه عرضه کرده‌اند.

براساس این اطلاعات می­توان نتیجه گرفت که در آینده روند خرید و فروش مسکن متوقف شده ولی شرکت­های وابسطه به ساختمان سازی رونق خواهند یافت و ارزش آنها بیشتر خواهد شد چرا که به افزایش ساخت و ساز خرید از این شرکت­ها زیاد شده و سرمایه گذاری هم در آنها افزایش خواهد یافت.

 

بازار فولاد

بهای فولاد در ماه آوریل با افزایش همراه بوده تا بار دیگر جایگاه برتر خود را در زمینه ارائه بهترین عملکرد قیمتی در میان فلزات صنعتی طی سال جاری حفظ کند. براساس گزارش‌ها، مشخص شده که طی سه ماه اول سال جاری میلادی، این فقط اقدامات ضد دامپینگ بوده که به‌عنوان تنها نیروی بازدارنده از افت هرچه بیشتر قیمت‌ها، زمینه‌ساز افزایش قیمت فولاد شده است. دراین میان سوال اینجا است که تشخیص طول عمر این روند صعودی قیمت‌ها به دلیل اینکه خریداران فولاد همیشه می‌توانند در صورت بالا بودن قیمت‌های داخلی، به تامین‌کنندگان بین‌المللی با قیمت‌های ارزان‌تر دسترسی داشته باشند، چندان کار آسانی نیست. با این حال، این تصویر در شرایط حال حاضر تغییر کرده است.

قیمت فولاد چین با وارد کردن محرک‌های مالی توسط دولت به بازارهای داخلی با افزایش چشمگیری همراه بوده است. طبق جدیدترین آمارهای منتشر شده از شاخص متال ماینر (MMI)، بهای فولاد در بازارها نه تنها در مقیاس داخلی، بلکه در سطح جهانی به ویژه در چین رو به افزایش است.

قیمت فولاد در بازار داخلی چین در چند هفته اخیر بیش از 40 درصد رشد داشته است. نگاهی به قیمت‌ها در بازار محصولات ورق گرم در ایالات متحده، به وضوح نشان می‌دهد که بهای تمامی این محصولات به‌طور تقریبی رشدی معادل 30 درصد را از آغاز سال 2016 تا‌کنون از خود برجای گذاشته‌اند، این در حالی است که قیمت ورق گرم در بازار داخلی چین بیش از 50 درصد در سال جاری میلادی افزایش داشته است.

به گفته کارشناسان، تزریق محرک‌های مالی نه چندان کوتاه مدت در چین، در اواخر سال گذشته میلادی آغاز شد که تاثیر واقعی آن طی هفته‌های اخیر در بازارها مشهود است. با بررسی تعدادی از معیارهای اساسی، به این نتیجه می‌رسیم که وضعیت اقتصاد چین در سال جاری میلادی هرچند به گونه‌ای تدریجی، بهبود یافته است که نشان از برنامه‌ها و توان دولت چین در کنترل احساسات و تمایلات سرمایه‌گذاران می‌دهد، یعنی قدرتی موفق که بسیاری را غافلگیر کرده است.

 

اهرم رشدی به‌نام مواد خام

به عقیده تحلیلگران، طی سه ماهه اول سال جاری میلادی، میزان تولیدات صنعتی چین رشد سالانه‌ 8/ 5 درصدی را از خود برجای گذاشت که بالاترین رقم رشد از ماه ژوئن سال 2015 میلادی تا کنون به شمار می‌رود. بانک‌های دولتی و نیز دولت‌های محلی چین همچنان در حال سرازیر کردن و تزریق پول به واحدهای سرمایه‌گذاری دارایی‌های ثابت (FAI)هستند. طی سه ماه اول سال جاری میلادی، رشد FAI تسریع شده و تا 7/ 10درصد نیز بالا رفته است. داده‌های رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در بخش املاک و مستغلات چین به دلیل افزایش خرید و فروش خانه و ملک در حال افزایش است.

البته ناگفته نماند که روند رو به رشد بهای فولاد از سوی فاکتور افزایش قیمت مواد اولیه نیز مورد حمایت واقع شده است. در این میان رشد قیمت نفت خام به بالای 45 دلار در هر بشکه نیز زمینه‌ساز نوسانات هرچه بیشتر بازارها طی ماه آوریل سال جاری میلادی شده که این موضوع به‌عنوان سیگنالی از امکان تغییر در تمایلات برای رشد هرچه بیشتر نفت تا سطوح بالاتر در نظر گرفته می‌شود. براساس آمارها، قیمت سنگ آهن طی ماه آوریل تا بالای سطح 60 دلار و 46 سنت رشد داشته که بالاترین سطح طی 15 ماه اخیر به شمار می‌رود. همچنین روند رو به رشد بهای قراضه نیز در ماه آوریل استمرار داشته است.

 

نمودار شیب‌دار تولید

براساس گزارش‌های موجود، میزان کل تولید فولاد خام جهانی در ماه مارس به بیشترین مقدار خود از 9 ماه پیش رسید که در نوع خود روند قابل توجهی است. در این میان، حجم کل ظرفیت اولیه فولاد جهانی در ماه مارس در حدود 2/ 70 درصد به ثبت رسیده که این رقم در مقایسه با میزان تجربه شده در ماه فوریه 9/ 3 واحد درصد بالاتر است، اگرچه این میزان رشد همچنان حدود 3/ 1 واحد درصد کمتر از رشد ثبت شده برای مدت مشابه سال گذشته میلادی تخمین زده می‌شود. پیش از این، چین متعهد به کاهش میزان مازاد ظرفیت تولید فولاد خود شد. با این حال اما، به‌نظر نمی‌رسد که این تعهد در قالب کاهش عرضه صورت بگیرد. طی ماه مارس سال جاری میلادی، تولید فولاد خام چین با رشدی به بزرگی 74/ 20 درصد در مقایسه با ماه فوریه، به سطح 70 میلیون و 700 هزار تن دست یافته و همچنین از مقدار ثبت شده برای پایان ماه مارس سال 2015 میلادی در حدود 9/ 2 درصد بالاتر بوده است.

به نظر می‌رسد این افزایش تولید فولاد این اطمینان را به فعالان می‌دهد که میزان تولیدات کارخانه‌های فولاد چین بیشتر از سایر فلزات است. سوال بزرگ این است که آیا تقاضای موجود به اندازه کافی برای جذب میزان عرضه فعلی مناسب خواهد بود یا خیر، البته به نظر می‌رسد تا‌کنون، بازار در مورد آن خوش‌بینانه رفتار کرده است.بسیاری از تحلیلگران براین باورند که این تحولات تنها ممکن است به طولانی‌تر کردن مدت زمان استمرار مشکلات ناشی از مازاد عرضه در صنعت فولاد دامن بزند، اما نمی‌تواند این واقعیت را که می‌توانیم روند صعودی قوی‌تری را برای قیمت فولاد طی نیمه دوم سال جاری انتظار داشته باشیم دستخوش تغییر کند.

به عقیده منابع آگاه، بهای فولاد می‌تواند طی ماه‌های آینده و در برخی بازه‌های زمانی از میان مدت گرفته تا کوتاه‌مدت در مسیر نزولی حرکت کند، اما در حال حاضر نمای کلی روند قیمتی فولاد به وضوح صعودی است و پیش‌بینی‌های مختلف نیز به حرکت آن به سمت بالا اشاره دارند. باید دید برنامه‌های محرک اقتصادی چین در واقع تا چه حد موجب رونق اقتصادی زیرساخت‌های جدید خواهند شد. به جرات می‌توان گفت این کشور به‌عنوان بزرگ‌ترین بازیگر بازارهای کالایی به ویژه فولاد، مهم‌ترین‌ نقش را در تغییر روند قیمتی بازارهای کالایی ایجاد می‌کند.

کره‌ای‌ها در چابهار فولاد‌ساز می‌شوند

احداث فولاد‌سازی توسط کره‌ای‌ها خبری بود که پس از دیدار دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هیات تجاری کره از زبان این مقام ایرانی اعلام شد.اکبر ترکان در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به دیدار اخیر خود با هیات تجاری کره گفت: هیات کره‌ای مربوط به یک شرکت فولادساز معروف به نام «پوسکو» بودند که عمده مذاکرات آنها روی موضوعات فولادی بود.وی افزود: پیشنهاد اصلی آنها برای همکاری فولادی با ایران احداث یک کارخانه فولاد در منطقه آزاد چابهار بود که با توجه به شرایط زیرساختی و منطقه‌ای این منطقه و موافقت مقامات ایرانی موافقت‌نامه‌ای در این باره به امضا رسید.دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه دو پروژه جانبی دیگر در خلال ساخت این کارخانه تولید وجود دارد، اظهار کرد: کره‌ای‌ها در نظر دارند با احداث یک نیروگاه ضمن تامین برق کارخانه فولاد خود اقدام به فروش برق به شبکه سراسری نیز بکنند که در این باره موافقت‌‌نامه‌، احداث نیروگاه و قرار‌داد خرید برق را نیز با وزارت نیرو امضا کردند.

 

تداوم رشد قیمت فولاد در آغاز هفته پیش‌رو

در مبادلات روز شنبه 18 اردیبهشت‌ماه جاری، شمش اصفهان در رشد قیمت را تجربه کرد و به 1480 تومان در هر کیلو رسید. در این روز، مقاطع آریان فولاد، درپاد تبریز و بناب نیز شاهد افزایش نرخ دربازار غیر‌رسمی بودند.

با توجه به تمام مطالب فوق نباید انتظار رشد قیمت را در بازار فولاد داشت چرا که با این همه سرمایه گذاری­ها و افزایش در کارخانه­ها و افزایش در خط تولید ، بازار در آینده­ای نزدیک در قسمت فولاد متوقف خواهد شد و بعد از آن اگر بازار هدفی برای محصولات فولادی پیدا نشود ، روند نزولی را در پیش خواهد گرفت.

 

تابلوی بورس کالا به بازار آهن می‌رود

مدیران ارشد شرکت بورس کالای ایران چهارشنبه گذشته به منظور بررسی اوضاع بازار آهن و هم‌اندیشی برای خروج معاملات این بازار از رکود به دیدار متولیان و فعالان بازار آهن در شادآباد تهران رفتند.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، دکتر حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل و تعدادی از مدیران ارشد بورس کالای ایران به همراه محمد آزاد، رئیس اتحادیه آهن‌فروشان کشور و همچنین شماری از مدیران این صنف از بازار آهن تهران واقع در شاد‌آباد بازدید به‌عمل آوردند و به تشریح موضوعات و مشکلات این بازار پرداختند.

در این نشست، محمد آزاد، رئیس اتحادیه آهن‌فروشان کشور ضمن تشکر از حضور مدیرعامل بورس کالا در بازار آهن به منظور رفع دغدغه فعالان این بازار، گفت: مهم‌ترین‌ مشکل آهن‌فروشان پرداخت مالیات مضاعف و بحث LC است که امیدوار هستیم با همکاری بورس کالای ایران این موانع را از میان برداریم و شرایط خرده‌فروشی را نیز در بازار شفاف بورس کالا برای خریداران فراهم کنیم.آزاد در رابطه با وضعیت این صنعت گفت: رکود شدیدی که در بازار آهن حاکم است، موجب شده طی سال‌های گذشته فعالیت‌های اقتصادی و مالی در صنف ما فلج شود؛ در این میان بدون توجه و حمایت از این صنعت شاهد گذار از دوره رکود به رونق نخواهیم بود.

آزاد گفت: من در رابطه با دیگر اصناف نمی‌توانم نظری بدهم اما درمورد فعالیت صنف خودمان می‌گویم که بی‌انصافی شده و ما در این شرایط بورس کالا را بهترین گزینه برای رفع این مشکل دیده‌ایم.وی تصریح کرد: پایین بودن تعرفه باعث شده است تا واردات از تولید، بسیار به صرفه تر باشد و همین موضوع نیز ضربه‌های زیادی را به تولید داخلی زده است.وی اظهار کرد: ما سال گذشته برای اینکه صنعت‌مان به‌طور کامل تعطیل نشود، تمام تلاشمان را کردیم اما همین‌طور که اکنون شاهد هستیم بازار آهن سوت و کور شده است.

آزاد با بیان اینکه مقدار زیادی از واردات مربوط به ورود میلگرد، تیرآهن و ریل به داخل کشور بوده است، گفت: ما مخالف واردات مواد اولیه نیستیم، مواد اولیه که وارد شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد اما مقدار زیادی از این واردات مربوط به کالاهای ساخته شده است که مشخص نیست با چه مبنایی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته به دلیل همین واردات چندین کارخانه تولید میلگرد تعطیل شد و کارگران همگی اخراج شدند؛ از طرفی خرید و تقاضا هم کاهش پیدا کرده بود، همین موضوعات باعث دلسردی تولیدکنندگان شده و ترجیح می‌دهند به جای تولید به سراغ واردات بروند. با همه این تفاسیر و شرایط نامناسب بازار، ما امیدواریم با حمایت مسوولان و همکاری با بورس کالا بتوانیم بازار آهن را از خواب عمیقی که فرو رفته، بیدار کنیم.

 

گروه 2

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی